anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Mă numesc Cristi, am 18 ani şi cam 87 de kilograme.
Recent am hotărât să mă apuc de exerciţii fizice şi totuşi am câteva lucruri care nu-mi sunt clare...
Momentan fac zilnic 20 flotări, 25 genuflexiuni, 50 repetări pe ambele mâine cu cleştele de antebraţ, 20 repetări cu gantera de 5 KG pe ambele mâini, 20-30 de ambdomene cu genunchii la 90 de grade şi alergat cam 2-3 KM, menţionez că nu consum băuturi alcoolice de niciun fel, doar că am fumat 3 ani renunţând recent la ţigări.
1. Crescând uşor numărul repetărilor şi distanţa alergatului, în 3-4 luni se va vedea ceva?
2. Ce ar trebui să mănânc ca să nu mă îngraş? Dar totodată să am şi aportul necesar de proteine pentru a mă ajuta la dezvoltarea masei musculare. Eu unul cred că cel mai bine ar fi să am doar 3 mese pe zi bazate pe lactate şi fructe/legume, iar mai rar carne la grătar, voi?
3. Ce exerciţii ar trebui să fac ca să pot reuşi să fac măcar 5 tracţiuni? Nu pot face nici măcar una...
4. Ce alte exerciţii îmi sugeraţi de făcut acasă pentru dezvoltarea tuturor grupelor de muşchi?
5. Este necesar să consum proteine sau steroizi?
6. Este bine sau nu că am renunţat la sucuri, pâine de orice fel, dulciuri şi la orice fel de mâncare "grea"?
Cam astea au fost toate neclarităţile mele, mulţumesc anticipat tuturor celor care mă vor ajuta!
Cel mai bun răspuns care mă va lămuri complet va primi fundă!
Numai bine!

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

1. NU maresti numarul repetarilor, faci MAXIM 8 repetari / serie.

Poti mai mult, maresti greutatea ( si la flotari, eu fac la paralele unde am tot corpul in aer si leg discuri de mine )

2. mai des carne de gratar ( si 4-5 fripturi pe zi e ok ), e bine sa ai macar 4 mese : masa de dimineata, masa pre-antrenament, masa post-antrenament, cina. + gustari intre cele 4

3. exercitii pentru spate ( ramat, indreptari, etc. ), dar cel mai bine e sa faci tractiuni cu ajutor ( la un aparat special sau te ajute cineva, sa te impinga putin ).

+ mai poti face negative : faci o tractiune trisata ( te arunci efectiv ) si apoi COBORI LENT de tot, gen in 10 secunde. iti mareste forta.

5. proteine da ( carne, peste, branza, oua, lactate, fasole, linte, naut ), dar steroizi clar nu ( oricum nu cred ca gasesti un doctor dispus sa-ti injecteze asa ceva )

6. nu trebuie sa renunti de tot, in zilele de "incarcare calorica" asa numitele "cheat day" chiar te ajuta.

3 răspunsuri:
| Florennce a răspuns:

Bună!
Ia-ți un aport de proteine mai mare. Trebuie să ai 3 mese + 2 gustări, așa că fă-ți un program zilnic pe care să-l respecți, îți va fi mai ușor.
De când te-ai apucat? Doar n-o să vrei să faci chestiile alea peste noapte?
Și, în final, una dintre opțiuni ar fi să mergi la nutriționist, nu-i nicio rușine.
Baftă!

| HiperSoul a răspuns:

Trebuie sa manici proteine, dar incearca sa te bazezi pe cele din seminte, evita piinea si carnea grasa, vezi sa nu exagerezi cu sportul caci nu vei slabi peste noapte, nu iti suprasolicita muschii ca vei capata febra muscularawinking.

| Anonymus01 a răspuns:

Nu o sa faci niciodata masa musculara acasa... du-te la sala! ai si instructor acolo...