| Anonimul1233 a întrebat:

Maine merg prima zi la sala de forta. Am fost la sala de fitness. Nu vreau muschi, vreau sa slabesc, am 13 ani(august, 14) si 1.70 cu 68 de kg. Ce sa fac sa slabesc? Acolo e si banda(nu am facut niciodata, sunt super curios).

3 răspunsuri:
| TimSem a răspuns:

Părerea mea este că nu nevoie de sală de forță. Ești încă foarte tânăr ca să îți dorești să slăbești. Următorii 3-4 ani sunt ani cu schimbări în corpul tău. Uneori vei pune kg, alteori vei da jos, fără vreo cauză deosebită.
Ce trebuie să faci, însă, este să nu mănânci produse procesate, cu multe chestii artificiale în ele (prăjeli, chipsuri, cola/pepsi și alte sucuri îndulcite etc.), pentru că astea îți dau metabolismul peste cap și peste câțiva ani corpul nu va mai putea metaboliza toată mâncarea pe care o mănânci. Un alt lucru este să faci mișcare. Iar mișcarea ce o poți face, mai mult decât umblătura zilnică, este să alergi, lucru pe care îl poți face unde prin zona unde locuiești sau undeva amenajat sub o formă sau alta.

| HadesSs a răspuns:

Miscarea e binevenita poti folosi greutati mici si sa lucrezi o zi partea superioara a corpului una partea inferioara, cam 2 exercitii per grupa musculara.

| Roxanacretu2 a răspuns:

Momentan nu ai nevoie de sala de forta. Eu ti-as recomanda niste antrenamente de fitness, zumba, Xbody (adica chestii mai fun care te ajuta sa dai burtica jos, dar sa si te tonifiezi). Iti recomand http://www.tome.ro pentru sedinte de fitness cu electrostimulare(eu m-am distrat enorm si m-au cam terminat fizic.) Succes!