Pai ai zis ca te gandesti sa iei proteine.
promass = gainer
creatine = creatina
UNDE vezi tu proteine? Ori vrei proteine, ori vrei altceva, cand vrei proteine, nu mai enumera alte produse care NU AU proteine ( sau au foarte putin ).
Si cu proteine tot curat e, sunt din mancare facute ( zer, lapte, albus de ou ), nu exista proteine artificiale.
Se vede si fara suplimente, dar la fel, cu PROTEINE.
PROTEINE = carne, branza, oua. Alea sunt cele mai bune surse, recomand : piept de pui, piept de curcan, muschi de vita, somon, branza slaba, oua fierte.
Si neaparat mai mult de 3 mese pe zi, daca vrei muschi.
Si baga si carbohidrati ( orez, cartofi, quinoa, etc. ).
Eu personal nu vad rostul sa faci fara suplimente, te fortezi mai mult si ai rezultate mai proaste + ca iti fortezi stomacul mancand mult.
Deci am spus pro mass si creatine ca asta mi-a venit prima data in cap si ca asta crede omu de rand ca inseamna gen :omul de rand confunda proteina cu steroizi etc
Si ma gandeam ca daca as lua pro mass sa nu imi accelereze metabolismul sa devin dq gras ca eu mereu am fost bine definit si nu stiu cum as reactiona daca m-as ingrasa de o data. Nu cred ca e vreo problema in a lua dar daca stii u mai bine : pot pati ceva de la pro mass?
Pro mass are multi carbohidrati, de aceea te poti ingrasa putin. Are 30 % proteine si 60 % carbohidrati, 10 % altele. Pe de alta parte, e aproape imposibil sa cresti in masa musculara fara putina grasime ( de-aia unii intai fac masa, si apoi definire, definire = arderea grasimii, sa ramana doar masa ). Toamna si iarna poti face masa, primavara definire si vara esti pregatit
Dar nu o sa cresti brusc, tot lent cresti.
La 64-65 de kg, la 1.80 esti foarte slab, de-aia esti asa definit. Poti fi la fel de definit si pe la 70 sau 75 de kg, dar e de munca.
Poti lua pro mass pana ajungi la 70 de kg, si apoi treci pe un concentrat proteic, sau poti lua de pe acum concentrat proteic.
Ce buget ai?
Bugetul nu e mare cat cel al unui licean
Dar intrebarea mea era daca ma pot ingrasa subit adica balena ucigasa, nu 70-75 cum ai zis u dupa ce termin cu Pro Mass-ul?
Si ce concentrat proteic imi recomanzi in limita bunului simt
Nu te ingrasi brusc, daca te ingrasai brusc nu ar fi luat nimeni. Si in niciun caz nu pui 5 kg de la o cutie, mai multe cutii, mai multe luni, si o sa pui cateva kg de muschi.
Asta e cel mai ieftin concentrat proteic, a.i. sa fie si bun :
http://www.pronutrition.ro/produs.aspx?pID=121&cID=115&dID=0&bID=0
Daca vrei si mai ieftin, atunci ia piept de pui de banii aia. O bucatica de piept de pui ( 100 de grame ) are 20 de grame de proteine de calitate. O cutie de lapte de 1 ltiru are 32 de grame de proteine. O bucata de branza de 100 de grame are 24-27 de grame de proteine, un ou are 7 grame, etc.
Hotaraste singur daca doresti sa te umfli cu proteione, eu spre exemplu fac sala de 3 luni si ma antrenez curat am rezultat, nu e cine stie ce rezultat dar este, hotaraste singur desigur ca iti sugerez sa nu faci asta si majoritatea o sa-ti zica asta dar... faci ce vreai e viata ta plus la asta de la proteine te umfli repede in 10 luni o sa te faci John cena bafta
Si cu proteine tot curat e, cu proteine NU te umfli repede.
De fapt, cred ca habar nu ai ce sunt proteinele.
Cand o sa te ocupi cu sala atunci o sa vezi ce inseamna asta
Fac de 3 ani sala, am folosit proteine, creatina, glutamina si bag si 5 mese pe zi. Si ca sa vezi, dupa 3 ani tot NU SUNT ca John Cena.
Astea sunt suplimente, NU te umfla, le confunzi cu steroizii.
P.S. : proteine consumi si tu zilnic, sunt in aproape orice aliment, in concentratie mare se gasesc in carne, branza, oua. ( tot in concentratie mare, dar considerate inferioare - nu au profil complet de aminoacizi - mai se gasesc in fasole boabe, soia, quinoa ).
Salut! prietene, toata lumea vorbeste numai de creatine, suplimente. eu in urma cu 6 luni vreau sa zic ca am facut sport 3 luni, nu e mult 3 luni, dar in 3 luni dormeam foarte mult si mancam foarte mult, eu iti spun ca, conteaza mult programul de alimentatie, si mancam cam 4 mese pe zi dar in fiecare zi cam acelasi program program, la 8:00, 12:00, 16:00, si la 20:00, in fiecare zi, si mancam cam orice si dormeam cam 10, 11 ore pe zi,si vreau sa zic ca nu am luat absolut nimic,si se cunoaste destul de bine,sunt multumit de rezultate, acum nu mai fac deloc, doar cand imi mai aduc aminte, nu mai am timp.cel mai bine natural, crede-ma ca daca iei din astea, nu o sa te faci instantaneu.bafta