| FitMonkey a întrebat:

Salut

merg la sala de ceva vreme dar mereu am intrerupt sala din diferite motive. acum merg de 3 luni consecutiv si am probleme la anternamentul picioarelor. problema este ca de 2-3 saptamani nu ma simt obosit dupa antrenamentul de picioare aproape deloc pana acum ziua de picioare era cea mai grea, obositoare dupa antrenament, ajungeam acasa ma lua somnul, imi tremurau picioarele de oboseala. acum simt o oboseala foarte slaba la sfarsitul antrenamentului dar dupa ce fac un dus sun fresh.

fac 2 exercitii pentru coapse, 2 pentru gambe si 1 pentru "posterior" femurali sau cum se numeste 4serii/10 repetari la fiecare exercitiu. +in ziua respectiva mai lucrez si trapezul

care ar putea fi problema? multumesc

5 răspunsuri:
| 1DobreMihai1 a răspuns:

Pai, se poate ca muschii sa se fi acomodat, mareste exerciitiile (greutatile)

| Magnifico a răspuns:

Normal ca te-ai obisnuit.
Asa este in general, la inceput mai greu, dupa te acomodezi si poti din ce in ce mai mult.

| Numby a răspuns:

Sa obisnuit muschiu cu greutatea si repatarile pentru el nu mai e nimica nou, incearca sa maresti greutatea cu 10-20 kg sau repetarile sa fie mai multe 20 sau incerca a faci 5-6serii/20 repetari cu aceeasi greutate care o ai acum... bafta

| e7d7n7 a răspuns:

Să mai schimbi rutina, exerciţiile, repetările, greutăţile...
Şi eu ţi-aş recomanda să faci picioarele într-o singură zi, conţin cele mai mari grupe musculare din tot corpul. Ia dă programul tău să-ţi zic cum să-l modifici.

| cristif a răspuns:

Genoflexiunile reprezinta exercitiul suprem pentru coapse si gluteu, urmat de presa.
eu fac asa si sincer ma tarai pana acasa:
pentru coapse
-geno 3x8-9(coapse+gluteu)
-presa 3x10-12(coapse+gluteu)
-flexii din sezut 3x6-7(coapse)
pentru gambe
-ridicari din sezut3x12-14
-ridicari pe varfuri din picioare la aparat. 3x10-12
Daca nu ai centura, incoarda abdomenul cand faci la presa la fiecare repetare, altfel toata greutatea iti cade pe coloana, fiindca tu te lasi flecit de greutati. Cu toate ce ti se va parea mai greu, vei avea impresia ca te incurca si vei impinge mai greu, acela e modul corect de executie!
Genoflexiunile, spatele drept, nu te apleca in fata chiar daca nu mai poti, iti alegi un partener sa te ajute la acea serie. Esti atent la oglinda si la modul de executie. Eu am avut de suferit, fiindca le executam gresit si nu mi-a spus nimeni ce si cum, mi s-a deplasat un inel destul de mult si voi ramane cu el toata viata asa.