| AlexandruAlex434 a întrebat:

Salut.Mi-am cumparat acum 2 ani si o săptămână o bicicleta MTB Rockrider 340 de la Decathlon. Aveam la ea asigurare 1 an.As vrea sa ma duc la Decathlon (atelierul ciclism)pentru am face revizia. Mai au voie să îmi facă revizia dacă mi s-a terminat garanția? Eu aveam în timpul garanției revizia gratis odată la 6 luni. Daca au voie să îmi facă revizia chiar dacă am iesit din garantie cât ma costa? Va rog sa va dati cu parerea si sa imi spuneti ce as putea face!

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Dupa garantie poti face revizia de cate ori vrei, doar ca va trebui sa platesti pentru fiecare. Cat costa o sa afli la atelier sau uita-te pe site-ul lor, daca au site.

| cristi202 a răspuns:

Costul depinde de cum ti-ai folosit bicicleta. Daca ai avut grija de ea, va fi mic, citiva zeci de lei, daca ai tras de ea, poate fi si sute de lei. Pentru ca, dupa ce o duci, bicicleta eluata la puricat, verificate toate sistemele, facut reglaje, si apoi schimbat piesele ce prezinta uzura inacceptabila. Daca totul se termina cu cateva reglaje, scapi usor, daca s-au facut praf unele piese, depinde de costul pieselor, si te poate ustura la buzunar. Ca exemplu, iti dau cazul meu cu motocultorul ce il am. Revizia in sine trebuia sa coste 150 de lei, insa m-a mai costat si curatarea injectorului, a pompei de motorina, schimbarea unui furtun, schimbul uleiurilor, de transmisie si al motorului, pe care am regretat ca nu l-am facut eu inainte de a-l duce, si reglajul cablurilor, pe care cred ca ei l-au pus din burta, odata ce manetele functionau perfect, si la reglaje ma pricepeam si eu, sistemul fiind foarte asemanator cu cel de la biciclete. Si totul m-a costat 480 de lei. Daca schimbam eu uleiurile, o chestie de 10 minute, ar fi fost sub 400, deci era deja o diferenta.

| AlexandruAlex434 explică (pentru cristi202):

Cristi202,te-am ascultat cu mare atenție și multumesc mult pentru aceste informații dar atunci când mi-am cumparat bicicleta de la Decathlon puteam sau exista posibilitatea contra cost sa imi prelungească garanția spre exemplu până la 2 -3 ani? Spre exemplu dacă mi s-a terminat garanția pot sa mi-o prelungesc? Te intreb deoarece eu nu ma pricep iar tu pari a cunoaște aceste lucruri.

| cristi202 a răspuns (pentru AlexandruAlex434):

Depinde de magazin, unele prelungesc, altele nu. Daca nu ti s-a spus nimic cand ai cumparat bicicleta, ori a fost neglijent cel ce s-a ocupat de asta, ori magazinul nu face extragarantii. Acum nu mai poti face nimic, totul trebuia facut atunci.