Ia-o incetisor, nu te forta. E normal sa faci doar atatea flotari pentru ca esti incepator, ca sa spunem asa. Intaresteti muschii de la maini. Fa ceva exercitii pentru maini si ai sa vezi ca pana la urma o sa poti sa faci din ce in ce mai multe. Dar sa faci exercitii si pentru picioare. Si inca ceva continua sa faci flotari, dar pentru inceput fa putine, adica azi faci 5 maine faci 7-8. Nu te forta, de exemplu azi faci 5 mane vrei sa faci 15. Cum am mai zis, ia-o incetisor si vei reusii, doar sa ai si vointa.
Bafta!
Cu flotari intaresti muschii de la maini? cu flotari intareti putin PIEPTUL, nu mainile, copil mic
"nu te forta", ce doamne schimbari sa vezi daca nu te fortezi? schimbarile apar tocmai cand TE FORTEZI PESTE LIMITA
Mereu trebuie sa-ti depasesti limitele.
Cum adica "daca azi faci, maine faci flotari iar"? Adica azi faci piept si maine faci tot piept?
Tu ai vreo tangenta cu sportul?
In caz ca nu stii sa citesti eu i-am zis sa faca exercitii pentru maini pentru a-i intarii nu flotari.Trebuie sa-si intareasca putin muschii de la maini sa aiba forta, dar nu i-am zis sa faca flotari pentru a-si intarii muschii. Daca nu ai forta in maini explica-mi si mie cum faci flotari? Si inca o data ca vad ca nu stii sa citesti el nu prea a facut sport si nu poate asa dintr-o data sa faca 50 de flotari. Prima data o i-a mai usor si treptat ajunge sa faca tot mai mult. Da oricum nu stiu de ce iti dau tie explicatii. A si inca ceva nu am 13 ani, dar nu mai coteaza.
Bună.
Din păcate musculatura nu se dezvoltă atât de repede cum dorim noi. Este nevoie de timp şi mai ales de răbdare. Trebuie să începi uşor, să nu te forţezi. Lucrează atât cât poţi tu iar odată cu trecerea timpului vei observa şi rezultate, vei avea şi rezistenţă. Mergi seara la alergat sau plimbă-te cu bicicleta. Este important să ai un stil de viaţă sănătos. Ai grijă ce mănânci. Trebuie să mănânci atât fructe şi legume, cât şi lactate, carne, etc. Dacă tu consideri că ai timp suficient şi îţi permite bugetul, poţi merge şi la sală măcar pe timpul verii.
Mult succes!
Serii multe cu excutii putine. Daca zici ca acum 2 zile ai facut 15 flotari, atunci ia si o saptamana intreaga fa 2 serii a cite 5 dimineata la prinz si seara. Saptamina urmatoare fa cite 3 serii de cite 5 dimineata, prinz si seara. Saptamina de dupa pastreaza 3 serii, dar creste la 7 flotari. Saptamina de dupa la 3*10 de 3 ori pe zi, samd.
P.S. Si daca faci 50 legate ce, iei vreun premiu?
"Prostia aia de antrenament" o poate aplica si la abdomene, si la genuflexiuni, samd. Ideea e sa obtina anduranta si sa se simta el bine, nu stiu ce naiba au toti acuma obsesia ca trebuie' sa fie Hulk. Am facut sport de performanta si faceam in cantonamente vreo 1500 de abdomene pe zi, daca nu mai multe (asta combinat cu alte chestii, desigur), si nu ne dadeau pe nici unul patratelele afara din casa.
Pai normal ca nu va dadeau, abdomenele = cele mai INEFICIENTE exercitii. Patratelele se fac prin cardio si alimentatie ( alimentaita conteaza 90 % ).
Nu trebuie sa fie hulk, dar daca lucreza aceleasi grupe in fiecare zi o sa se supraantreneze si asta il afecteaza si la anduranta. ODIHNA e importanta, indiferent daca e antrenament sau anduranta, iar lucrand aceleasi grupe des ( mai des de 2 ori / saptamana ), dai rapid in supraantrenament
Un antrenament serios dureaza maxim 1 ora, dupa 1 ora nivelul testosteronului scade si deja mai mult distrugi decat construiesti
intrebarea e ce faci in ora aia. Daca te antrenezi corect, dupa 1 ora ai stimulat muschii suficient cat sa obtii schimbari la corpul tau.
Ce-am zis mai sus era legat strict de muschi si de schimbarea corpului, cand vine vorba de rezistenta da, poti si 2-3 ore, acolo e altceva, acolo mult e bine.
Eu zic sa te apuci si de jogging. Nu costa nimic si iti consolidezi corpul, sanatatea, metabolismul, psihicul, etc.
Va multumesc tututor, as mai avea o intrebare ca am vazut la un post, ce exercitii pentru picioare as putea face, genoflexiuni nu?
Deci, trecand peste COPIII MICI care ti-au comentat, complet paraleli cu sportul, ca sa intelegi :
1. ca sa-ti schimbi corpul nu sunt suficiente exercitiile alea, cu alea lucrezi cateva grupe, tu ar trebui sa lucrezi TOT CORPUL
2. lucrand doar cu corpul tau greutatea ramane la fel si corpul se obisnuieste, de-aia e ok sa faci sala, acolo poti mari greutatea folosita ( daca nu vrei sa faci sala, leaga discuri de tine spre ex. cand faci tractiuni si flotari evident ca faci la paralele, unde ai tot corpul in aer )
3. nu mentionezi NIMIC de alimentatie, care contaeza 70 %. Ca sa ai corpul dorit ai nevoie de o alimentatie bazata pe PROTEINE ( nu fructe si legume ), carbohidrati, grasimi sanatoase si abia apoi fructe, legume.
Mai documenteaza-te si tu, inainte sa urmezi sfaturile unor copii de 13 ani
Pai dulciuri nu prea mananc, beau lape ( adica noh cu cereale dimineata ), carne mananc cand am ocazia... e zic ca mananc ok. Oricum am cam inteles ca e o groaza de munca, si fara sala nu prea am cum. Multumesc inca odata!
"carne mananc cand am ocazia", mananci o rola ok, carnea ar trebui sa fie si de 3-4 ori pe zi, aca nu ai alte surse de proteine ( branza, peste, oua )
Ai nevoie de 4-5 mese pe zi, bogate in PROTEINE, nu "cand am ocazia". Ai nevoie de carbohidrati dimineata si inainte de antrenament si proteine in rest.
Asta e MULT mai important decat antrenamentul
Nu va mai certati, eu am facut si sala, dar atunci mi se parea o porcarie, dar acum cred ca ma reapuc si eu ca am cam realizat ce importanta e. Oricum alimentatia mea eu zic ca este una buna, chiar daca acum sunt la bunici si mai pun ceva grasime pe mine, cand ma intorc o sa revin la normal. Deci in concluzie sa fac cate pot : genoflexiuni, abdomene, flotari de vreo 3 ori pe zi si sa mananc cat mai sanatos, si sa mai alerg pe afara. Asta trebuie sa fac nu-i asa? Si in viitorul apropiat sala, adevarat?
PS: Fiti linistit ca nu vreau sa fiu Hulk dar vreau sa am un corp frumos.
Hulk nu ai cum sa devii nici dupa 20 de ani de sala, ca sa devii 'hulk' ai nevoie de injectii de steroizi si multe altele, asa ca nu-ti mai fa atatea griji.
SI eu recomand tipul asta de antrenament :
1. zi de impins ( piept, triceps, umeri ) : flotari ( multe tipuri, palmele departate, palmele apropiate, flotari la banca, flotari la paralele daca ai unde, flotari diamant, etc. )
2. zi de tras ( spate, biceps, antebrat ) : tractiuni ( cu palmele spre tine, cu palmele opus spre tine, cu priza neutra, cu ridicari alternative de o parte si de alta a barei, cu priza larga, cu priza ingusta pana cand se ating palmele, etc.
3. zi de picioare : genuflexiuni, ridicari pe varfuri pe un picior, sprinturi, etc.
apoi o zi pauza totala si apoi reiei.
Faza e ca nu ai cum sa lucrezi tot corpul intr-o zi ( si sa fie si eficient ), asa ca ti-am impartit programul in functie de tipurile de miscari ( impins, tras ) si de grupele care participa + picioare, evident
cand o sa te duci la sala, o sa adaugi si alte exercitii
spor la tras