1. Antrenament spate + umeri, la spate pui accent pe tractiuni cu priza larga tip pronatie. Apoi alt tip de tractiuni, ramat si indreptari.
La umeri: presa militara si inca un exercitiu (ramat vertical sau fluturari spre exemplu).
2. MAXIM 1 ora. Dupa 1 ora nivelul de testosteron scade si deja tragi cam degeaba. Daca stai peste 1 ora, schimba ceva (mai putine exercitii, pauze mai mici intre exercitii, etc.).
3. EVIDENT, asta e baza. Trebuie sa mananci MULT daca vrei muschi.
4. Dupa 1 an, dupa ce nu mai esti incepator.
Eu nu inteleg, ai probleme cu vorbirea si cu limba romana?
Daca vrei sa pui o intrebare, scrie corect.
sa te latesti cum? in burta, in umeri?
cred ca in umeri vrei sa zici.
Pai faci umeri, e usor.
Grupa aia de muschi creste foarte repede.
Intr-o saptamana deja vezi rezultate, si fara ajutor sa iei pastile sau proteine. Picioarele si umerii, imediat cresc, fara prea mult efort. Mai greu la abdomene, si la cwr, acolo da, faci eforturi supraomenesti
Vezi ca creatina iti rupe ficatu in 2, si pielea se intinde prea repede, si o sa fii plin de vergeturi.
Nu doar umeri, trebuie sa faci si spate: tractiuni cu priza larga tip pronatie, ALEA sunt pentru latire, si ramat.
Nu are cum fara proteine, ca se gasesc in mancare, si tu consumi proteine ZILNIC. Cred ca ai vrut sa zici "fara suplimente cu proteine", daca tot vorbim de scris corect.
Din auzite cica nu-i buna creatina, de latit zici. pai eu de exemplu am facut foarte multe flotari, perioada lunga. faceam 25 pe zi intr-o serie si dupa nu mai faceam nimic ca ma plictiseam . Dar depinde si de genetic, de familie. daca ai tai sunt "subtiri", nu lati in spate. n-ai cum
Pentru "latire" se fac tractiuni la bara cu priza larga, urmate de ramat cu gantera/haltera pentru ingrosare. Asta + o alimentatie bogata in proteine (chiar si 4 fripturi pe zi) si carbohidrati si bineinteles ca te latesti, e COMPLET IRELEVANT daca ai tai sunt "subtiri" sau nu.
Ce faceai tu, "foarte multe flotari", nu e antrenament pentru masa musculara, e un antrenament de copii mici.
, prefer sa nu investesc bani in prostii, sala sau alte chestii.
Eu am spus ce am preferat sa fac singur acasa, si rezultatul ma multumeste.
Adica te multumeste sa fii firav.
"sala" e o investitie? Sunt 120 de lei amarati pe luna, atat dai cand iesi seara la restaurant (dai chiar mai mult daca e un restaurant bunicel).
Pe langa cei 120 de lei la sala, eu dau cam 1300-1500 de lei pe luna pe mancare, dar nici asta nu e considerata "investitie", investitie inseamna sume mult mai mari.
Depinde de situatia financiara a fiecaruia, mentalitate, etc.
"Firav", foarte amuzant.
Daca tu consideri ca a face decat sala te face "strong", e parerea ta.
Daca locuiesti la tara si stii ce e munca, greutatea si ridici zilnic greutati ..la orice ma refer.
Daca consideri ca vorbim de faptul ca as sta doar la bloc si as face doar niste antrenamente fara sala, te cred ca as fi firav :0
Si nu ma mira ca investesti peste 1300-1500 lei, tu cu asta te ocupi. munca si sala, orientandu-ma la intrebarile puse pe aici
FortaSteaua2012 întreabă:
MioaraParalescu întreabă: