| Maximilian2131 a întrebat:

Salut oameni faini, doresc şi eu să vă adresez o întrebare în legătură cu finess-ul ( Nu de alta dar mă bate rău). Povestea stă aşa, am 17 ani şi 1.95 înălţime şi cam 84 de kilograme. Doresc de pe 15 Septembrie să mă apuc de sală, este prima mea interacţiune de genul cu sala. Vreau să slăbesc, cam pe la 80 să ajung şi să am condiţie fizică bună. Vreau să vă aud răspunsurile în legătură cu raportul greutate-înălţime şi mai ales, ce exerciţii să fac la sală ca şi începător? Mulţam!

7 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Vorbeste cu instructorul de la sala (daca sala nu are, schimbi sala). El te poate ajuta cel mai mult cand esti incepator.

| 1231242 a răspuns:

Salutări!

Pentru 4 kg chiar ai avea nevoie de sală, hai frate, fii serios!

| Kerre a răspuns:

Este foarte mult de povestiti in legatura cu sala. In primul rand daca vrei sa vezi rezultate trebuie sa adopti o alimentatie echilibrata. Singurul lucru care influentiaza slabirea/mentinera sau ingrasarea este numarul de calorii consumate. Daca nu esti intr-un surplus caloric adica sa mananci mai mult decat consuma corpul tau atunci nu te vei ingrasa, asa este si la slabit trebuie sa mananci mai putin decat consuma corpul tau. Raportul tau intre greutate-inaltime este bun, in mare parte daca vrei sa ai o greutate normala trebuie ca greutatea sa fie cu 10-5 unitati mai mica decat inaltimea, de exemplu daca ai 1.80 atunci greutatea ideala pentru inaltimea ta este undeva intre 70kg-75(maxim)kg.

| Maximilian2131 explică (pentru Kerre):

Revin cu un update, şi precizez că în momentul de faţă am pus cam 3 kg pe mine, ceea ce înseamnă că am 87 de kg. Eu din documentarea mea ştiu că până la 90 cică este o greutate normală, sănătoasă. Pe mine mă cam deranjează puţin kilogramele în plus. M-am gândit să adopt un stil de viaţă mai sănătos, să mă las de fastfood şi zaharuri, vedem unde ajung cu asta. Eu am început să merg pe bicicletă foarte mult, am mers şi 70 de kilometri pe zi în vara asta, atunci eram fit, nu aveam probleme. Eii. de când a venit toamna, vremea mai rece nu prea mai ies din casă, plus că am şi o perioadă mai aglomerată, cu clasa a 12-a şi bacalaureat. Sper să găsesc pe cineva care să îmi dea sfaturi despre cum să îmi menţin greutatea de 85-84 de kg.

| Kerre a răspuns (pentru Maximilian2131):

Da, undeva in 85 - 90kg ar fi perfect fata de inaltimea ta. La partea cu mentinerea nu este atat de greu, calculeaza-ti necesarul caloric pentru mentinere (foloseste un calculator pentru a-ti calcula necesarul caloric cu un serch pe google) si incearca sa te incadrezi in acel numar de calorii, asa iti vei mentine greutatea. In momentul in care o sa adaugi 100-200 calorii o sa incepi sa pui pe tine, iar daca scazi 100-200 calorii o sa slabesti.

| Adrian1555 a răspuns:

Raportul tau pe inaltime si greutate e foarte bun
Adica ai 1’95 si ai 84 e foarte bine
Faza cu sala daca vrei sa pui muschi este un ciclu de antrenament si alimentatie
Daca vrei sa slabesti este alt ciclu de antrenament cu alta alimentatie si daca vrei sa te definesti este alt ciclu cu tot o altfel de alimentatie, daca doresti poti sa imi lasi numarul tau de wapp si te pot ajuta mai detaliat

| AnastasiaK a răspuns (pentru Adrian1555):

Si care e mai exact diferenta dintre antrenamentul+alimentatia pentru slabire si antrenamentul+alimentatia pentru definire? laughing