Depinde ce vrei sa faci, daca vrei sa faci culturism ti-as recomanda sa te apuci pe la 14 - 15 ani atunci ai maturitatea mintala necesara, de obicei toti se gandesc la maturitatea corpului, dar trebuie sa stii si ce vrei clar. Eu stau in Sibiu si mi-as fi dorit sa ma fi nascut in alt oras ca pe la 14 ani mi-as fi dorit sa ma apuc de haltere (adica ceea ce vezi la olimpiada cu "aia care ridica bara deasupra capului") si in Sibiu nu exista o asemenea sala, dar in opinia mea ar trebui sa te apuci de un sport cand esti cu adevarat sigur de ceea ce vrei
Multumesc pentru raspunsuri, m-am gandit la ce-o sa fac.O sa continui sala dar cu un program nou, marti joi si sambata in fiecare saptamana o sa ma duc si o sa lucrez piept si biceps, spate si triceps si picioare si abdomen cu un pic de cardio.Desigur in zile diferite, nu toate intr-o zi, o sa fac cu greutati moderate, nu cu greutatea maxima care o pot ridica si nu o sa fac acele exercitii care mi-ar putea stopa cresterea.O sa incerc sa am o alimentatie cat mai sanatoasa.Nu vreau sa fac performanta cu asta, sa am bicepsul de 50 cm sau asa ceva. Vreau sa am muschi si 0 grasime intr-adevar, dar niste muschi cum sa zic eu, muschi normali, nu de culturist profesionist.
Frate, eu iti zic sa astepti. Si eu am pus multe intrebari de genul, daca ma pot apuca de exercitii cu greutati, dar mereu mi s-a raspuns cu "Nu, iti va stopa cresterea!", si sa stii ca e adevarat Tu esti cam norocos, sa stii, eu sunt tot baiat, am 13 ani jumate, si tot cam 1, 55 cm inaltime Mi-au spus multi ca, si iti spun si eu tie, sa ai rabdare, ca de facut sala ai timp toata viata, dar de crescut, anii astia sunt critici Asa ca, bafta
Mersi pentru parere, o sa astept sa mai raspunda si ceilalti, o sa vorbesc si cu antrenorul si o sa iau o decizie.