Exercitiu. Munca. Perseverenta.
In bodybuiding, se stie ca pentru definirea muschilor e nevoie de munca asidua asupra grupei de muschi pe care ii vrei mai bine definiti. Mi-e teama ca trebuie sa faci ce nu iti place, sa iti lucrezi special abdomenul. Dar asa poti vedea si cit de mult il vrei definit. Daca chiar vrei, vei sti sa te mobilizezi si te vei apuca de treaba. Nu conteaza ca nu poti face multe repetari, asta inseamna doar ca muschiul nu e lucrat. Eu cand am inceput sa fac tractiuni la bara cu bara la ceafa nu faceam mai mult de doua repetari, dupa mai bine de un an am reusit sa fac 7-8, desi inca eram destul de slab (eu am inceput la 66 de kg si 1, 98 m inaltime, si am ajuns dupa mai bine de doi ani la 86 kg si 2, 02 m inaltime)
Succes la exercitii!
Roaga instructorul de la sala sa se uite la tine daca faci exercitiile corect.
p.s.: la 77kg nu esti masiv, masiv esti de la 90-100kg in sus,.
Poti sa slabesti doar cu cardio si cu dieta, evident. Cand vine vorba de abdomene, incearca sa eviti sa tii mainile la ceafa pentru ca iti tragi capul inainte cu mainile si nu este bine pentru coloana. Tot atunci cand faci abdomene tine capul sus, nu-ti tine privirea orientata in jos. Incepe cu un numar rezonabil de abdomene, fa antrenamentul pentru abdomene o data pe saptamana, cred ca un numar decent ar fi 20-30 de repetari a cate doua seturi, nu uita si de abdomenul inferior, baga si acolo vreo 10-15. Mult noroc!
Poti da jos grăsimea doar din alimentație si cardio dar trebuie sa ai muschi abdomenului destul de dezvoltati ca sa se vada 6pack-ul.