Ia-te dupa bianca si iti garantez ca ficatul tau te va injura de toate rudele.
daca ai pus 1kg/luna nu esti ectomorf, ai fost slab ca iti era lene sa mananci cum trebuie si sportul te-a schimbat.
dupa cum trece timpul vei creste din ce in ce mai greu. castigurile tale fizice o sa se injumatateasca din 12 in 12 luni. deci daca in primul an de sala pui 12kg pe tine, in anul 5 pui 300 grame pe tine, si aici ma refer la muschi. tine-o tot asa si o sa ajungi la 70-75 kg in cam inca 1 an si ceva- 2 ani. muschii cer timp, lasa-i sa creasca ritmul lor. si nu mai lua sfaturi tampite de la tipi ca asta cu porcul si painea. si berea ingrasa (faci burta).
Este normal ca la inceput sa ai o crestere mai dramatica, d-abia de acum incepe munca adevarata si sudoarea...trebuie sa ai rabdare, sa-ti placa si sa mananci bine...bine insemnand intre 4-6 mese pe zi.
Cred ca veti dreptate.Sambata trecuta aveam 60 kg si mi-am zis ca pana luni sa refac cele 61 kg.Am mancat bine si m-am odihnit si le-am refacut.Problema e ca atunci cand ma duc la scoala mananc de maxim 4 ori pe zi...atunci cand stau acasa(week-enduri sau vacanta)mananc de 5-6 ori pe zi.Cand ma duc la scoala imi iau cate un wheybar(sala e langa liceul la care invat)Credeti ca-i mai bine sa mananc cate un sandwish sau un baton whey?
Pai avand in vedere ca esti ectomorf, un gainer te avantajeaza.Ia si mancanca echilibrat 4 mese pe zi.De asemenea adauga un 1-2 shakeuri de un gainer bun.Mutant Mass recomand.(daca poti sa adaugi o masura si de glutamina in shake si mai bine). Glutamina o sa te ajute sa nu pierzi masa musculara.SI ai sa ai rezultate dar ai rabdare ca nu ai sa cresti in greutate peste noapte.
Sa consumi multa carne de porc, multe grasimi, paine multa, asa a pus un prieten 13 kg, nu stiu daca la tine merge, dar poti sa incerci, si multe dulciuri :*!