La 18 ani faci cu 5 kg? Da e bine ca faci 10 repetari 4 serii, dar mai bine ai antrena toti muschii. php esti cam prostanac flotarile nu lucreaza bicepsul, antebratele, spatele, abdomenul si lombarii, deci nu toata partea de sus.
Pai cred ca ar trebui sa faci si niste flotari:0 si alea iti lucreaza muschii adica toata partea de sus
Salut, si eu am 15 ani si pot sa iti zic ca fac fotbal de 8 ani, poate ma ajuta si asta, dar oricum eu fac odata la 2 zile, 5 serii de 10 flotari, 25, genoflexiuni, abdomene si spate. Incearca si tu chiar ajuta, si flotarile iti ajuta pieptul. Am facut si sala si pot sa zic ca chiar si 2 luni daca faci o sa vezi ca se cunoaste daca vrei neaparat sa faci muschii. Si cu gantera de 5 kg trebuie sa faci multe ca sa iti faci muschi, am si eu dar nu mai faceam ca ma duceam la sala.
Sunt exact ca tine, aceeasi varsta, foarte slab, asa am fost dintotdeauna, m am chinuit foarte mult sa sa ingras putin dar nu am reusit doar 1% cred adevarul este ca daca nu mananci mult si daca nu consumi proteine, creatina etc fara alea nu vei obtine masa musculara o stiu din propria experienta, singura sansa pentru noi ectomorfii e doar dupa ce ne oprim din crestere apoi vom obtine masa musculara, ca ectomorf e extrem de greu sa obtii masa musculara asa ca s-ar putea doar cu proteine si 4/5 mese pe zi pline de proteine, carbohidranti etc, deci ar fi imposibil, cel putin pentru mine (partea cea mai naspa e ca arati naspa si iti sunt largi toate hainele ( mai ales la spate sta foarte naspa) eu ma confrunt cu aceste probleme tot timpul, insa e mai bine decat sa fii gras parerea mea.
Eu fac sala de 3 ani si parerea mea este ca ar trebui sa lucrezi separat, adica in zile diferite, cele 3 grupe de muschi. Legat de brat, este foarte important sa antrenezi atat bicepsul cat si tricepsul, in combinatie cu antebratul(antebratul intra de multe ori din antrenarea biceps-triceps). Cel mai bine ar fi sa citesti pe anumite siteuri cum sa utilizezi acele greutati pentru ca poti face o gama variata de exercitii cu numai 2 gantere. Varsta la care esti, este ideala pentru dezvolate. Cred ca ai putea ridica mult mai mult, depinde de tine si de ceea ce-ti doresti intr-adevar, sa cresti si sa arati bine, sau doar sa-ti ocupi timpul si sa il pierzi facand niste repetari care nu da randament! Daca ai posibilitate, iti recomand sa mergi la o sala, acolo vei intalni persoane care te vor ajuta in acest scop. Sper ca ti-am fost util! Bafta!