E ok sa te apuci de acum, doar nu te forța din prima. Daca crești in înălțime o sa fie fiindcă esti in dezvoltare, nu neapărat de la exerciții, dar exercițiile te ajuta la postură.(de la aia poate o sa pari mai inalt) Pentru sănătate e ceva fiarte bun. Baftă și ține-te de exerciții
La 12 anisori NU este voie sa faci exercitii cu greutati, fiindca inhiba cresterea si dezvoltarea corpului.
Cresterea musculaturii se face armonios si sanatos facand un sport la scoala, sau cu o echipa unde te inscriu parintii.
Dar fac cu doar 2.5 kg, am 6 exercitii cu greutatea corpului, iar doar 2 cu ganterele, si sunt gantere mici de 2.5 kg
Nu o asculta pe Vio. Maxim ia-ți un profesor lângă tine. Cat timp nu ridici greutăți mari totul e ok. De la 5 (2.5 cu 2.5)kg nu pățești nimic, doar îți întărești muschii
Nu ai voie sa faci nimic cu ganterele!
Ai voie sa alergi, sa topai, sa faci gimnastica, sa faci un sport, sa inoti, dar nu sa lucrezi cu gantere!
Stai breh catinel, eu la varsta ta am facut cu doua gantere de 6 kile ca eram molusca si nu eram in stare sa fac o flotare. Dupa am inceput sa fac si flotari, volei, etc. Si am ajuns la 1.87. Nu e ca si cum ajungeam de 2 metri altfel, ca taica-meu si maica-mea au amindoi sub 1.80, si bunicii la fel...
Deci după părerea dumneavoastră, ar fi ok sa ma apuc de sport ca nu-mi încetinește cresterea
Cu 2.5 kile, clar nu. Doar nu faci haltere. Poti intreba si un medic-doi, eventual mergi direct la un kinetoterapeut sa discuti despre asta.
Nu este problemă dar foarte puțin să faci dimineață și seara dacă vrei, și mai mult sport în rest.
Esti copil! Lasa sala, ca esti inca in crestere.
Tu acum iti directionezi GH (hormonii de crestere) spre muschi, in loc sa-i lasi sa te ajute cu cresterea in inaltime (si lungime).
Apuca-te de un sport care sa te ajute sa te dezvolti armonios: inot, atletism, baschet etc
Chiar si un sport de autoaparare, ca antrenamentele alea iti dezvolta si muchii, si rezistenta!