| SporeBox a întrebat:

Salut TPU! A mai facut cineva din voi pana acum karate shotokan? As vrea sa ma inscriu si eu in vara asta dar nu stiu cum e. As vrea sa fac un sport de contact si as vrea sa invat arte martiale dar in competitii am vazut ca luptele se dau diferit, prima lovitura daca am inteles bine? Adica as vrea macar niste sparinguri unde sa se duca luptele putin si mai departe. Si antrenamentul cum este? O sa te puna sa si lupti sau doar iti explica scheme?

3 răspunsuri:
| AnastasiaK a răspuns:

E un sport frumos, dar dacă țin bine minte, tu erai ăla care acum ceva timp întreba de kickbox/box, caz în care țin să precizez că e incomparabil. La shotokan în competițiile de kumite se oprește lupta după fiecare lovitură care trebuie punctată, iar stilul lor de lovire este unul axat pe viteză și precizie, nu se lovește la fel de tare ca în kyokushin de exemplu.

La antrenamente înveți loviturile, înveți kata și când lupți, logic că lupți specific stilului. Nu știu cum dorești tu să se ducă luptă mai departe...doar nu crezi că vei face kickbox sau mma la antrenamente de karate shotokan.

| SporeBox explică (pentru AnastasiaK):

Da asa e dar asta pentru ca nu ma pot decide ce sport sa fac. Acum ca vara asta am mai mult timp liber ma gandesc ca e momentul cel mai potrivit sa incerc unul. Imi place stilul de lupta pe care il inveti la karate dar intrebarea mea era despre competitii/sparinguri (nu cred ca o sa ajung la nivel de competitii). Nu vreau sa se inteleaga ca sunt o fire violenta dar mi-ar placea sa sunt putina adrenalina intr-o lupta si sa ma pot bucura de experienta. Sper ca intelegi ce vreau sa zic. Da si despre sparinguri. O sa fie unele si la antrenament? Sau doar ne invata miscari si atat?

| AnastasiaK a răspuns (pentru SporeBox):

Faci și sparring când ajungi la un anunit nivel de cunoștințe. Dar personal nu am simțit vreo adrenalină la luptele pe stil shotokan... poate doar la competiții. Mă simțeam mai mult ca și când aș juca leapșa în doi, nu pot să asociez shotokanul cu o luptă serioasă. În fond, nici nu e. happy