| AUGUST1N a întrebat:

Aș vrea să mă apuc de sală(Tras de fiare, etc)
Am 13 ani, 1, 70m-1,75 crede-ți că este bine să mă apuc sau să mai aștept pana ajung la o înălțime de 1, 85-1,90?

Răspuns Câştigător
| L0v3isTheWaY a răspuns:

Salut!
Daca te apuci de sala de la 13 ani mai mai mult de 1, 78 maxim nu o sa mai cresti. Tu ai o inaltime foarte buna pentru varsta ta, de asta te sfatuiesc sa astepti pana implinesti macar 16 ani.
Daca vrei sa ai un corp destul de bine lucrat te sfatuiesc sa faci flotari, abdomene si genoflexiuni.
Succes!winking

7 răspunsuri:
| JohnnyBi a răspuns:

Ai 13 ani, nu stii ca se scrie legat credeti si vrei muschi. deci esti cocalar. si la sala vrei sa faci doar piept, biceps si patratele? misto. aia e varsta sa te joci cu prietenii in parc fotbal, nu de ridicat fiare. nu ai destul testosteron la varsta aia sa faci ceva si deregland sistemul endocrin o sa vezi tu 1.90 cand o sa imi vad eu ceafa fara oglinda. asta + ca inaltimea e dictata de genetic, ai asa ceva sa fii mare, vei fi mare. nu ai cu cine sa semeni inalt, nu vei fi inalt. sala nu are a face cu inaltimea, doar cu dezvoltarea hormonala

| Magnifico a răspuns:

Eu fac sala, dar am inceput acum 5 luni (si am 17 ani laughing ).
Din cate stiu eu nu e bine asa de timpuriu sa o iei pentru ca vei avea probleme cu dezvoltarea (totusi nu uita ca orice sport te dezvolta, daca este practicat corect).
In legatura cu inaltimea (eu am 1.79 cu 79 de kg) daca astepti pana la 1.86-1.90 esti constient ca s-ar putea intampla peste 10 ani sau niciodata nu?laughing
Este adevarat ca iti poti stimual cresterea (sporturi gen inot, basket, etc.) dar ca sa ajungi de la 1, 70 la 1, 90 nu poti in doua saptamani laughing

| Cristi_Hordila_1991 a răspuns:

Nu ar fi problema inaltimea ci varsta. Cel mai bine te apuci de sala de la 18-20 de ani. E bine ca la varsta ta sa faci practici un sport gen fotbal, basket, handbal pentru a fi in forma.

| Irinaaaaaaa a răspuns:

Nu, este bine si acum, sunt baieti si de 16-17 ani si 1, 60m care trag de fiare, nu-i problema. numai sa nu bagi in tine tot felul de prostii (de muschi sau mai stiu eu ce) si sa mananci sanatos (y)

| Cosmin86 a răspuns (pentru Irinaaaaaaa):

Ce intelegi tu sa "mananci sanatos" pentru sala? sau habar nu ai?

| Pens01 a răspuns:

Poti sa faci nu este nici o problema doar ai grija unele exerciti iti pot afecta cresterea dar nici asta nu este o problema pentru ca poti intreba un antrenor.
Funda?