Dai inapoi cu masina? in masarier? . gandesti cand zici asta? stii tu. vertebre... oase...ia gaseste tu niste oase de la un caine si pune o greutate pe ea si las-o acolo 1 luna. nu scade, nu are cum. corect? odata ajunsa la o dimensiune, vertebra nu da inapoi. poate (POATE) doar sa nu se mai dezvolte. dar si aici este un poate mare. ca geneticul este 95%, 5% sanse ca la presiuni mari sa incetineasca dezvoltarea lor. si ala 5% in functie de genetic si greutate. deci mitul asta al tau este spulberat. nu scazi si sansele sa nu mai cresti sunt cam de 5% din 5%. adica PREA MICI SA SE INTAMPLE. trebuie sa fii bad luck brian sa ai atat ghinion sa se taseze vertebrele . nu ai facut exercitiul corect daca acuzi dureri. haltera se tine pe trapez, nu pe gat. cat timp este pusa pe trapez, spatele drept si impinsul il faci din glezna nu din varfuri nu ai ce dureri sa ai. cu ce te dai pentru durerile actuale? sindolor ca ben gay nu se mai gaseste (desi era mai bun ala). ce zic? uita-te pe youtube la oameni gen buff dudes care explica pas cu pas cum se face corect o repetare, cu greutate mica si tine video in minte si repeta (1 exceptie, aia zic sa te duci pana jos, eu prefer pana am coapsa paralela cu solul. ce este mai jos este hiperextensia genunchiului si mi se pare o prostie, parere personala).
Ori faci cu o greutate mai mica ori deloc nu e de glumit cu aceste exercitii mai ales daca nu sunt facute corect.
Incearca sa iti cumperi un unguent sau altceva antiinflamator si bea mai multa apa stiu ca suna aiurea da o sa te ajute.
Du-te la farmacie /medicul de famili/spital si iti va spune ce problema ai si cu ce sa te dai, eu unul stiu ceva de un gel care o sa te arda foarte tare... este unul intru tub (gelul este incolor)..., dar cel mai bine ar fi sa contactezi medicul de familie, bafta
Nu ai nimic decat o febra musculara. peste 3-4 zile iti trece dar pana at sa continui ci exercitii mai usoare:
Ce este febra musculara?
Ca o consecinţă a antrenamentelor cu greutăţi sau cele intense (putem include aici şi cele cardio) se produce acumularea de acid lactic în muşchi. Pentru cei care se întreabă ce este acidul lactic, ei bine, este un byproduct al metabolismului muscular, care poate însă să irite sistemul muscular implicat şi poate cauza discomfort şi ceea ce numim noi: ''febră musculară''.
Din moment ce această ''febră musculară'' se instalează, produce o dificultate în desfăşurarea activităţilor zilnice, dificultate în a merge, reducerea forţei şi discomfort pentru câteva zile.
Acidul lactic este eliberat după câteva ore de la terminarea şedinţei de antrenament şi durează câteva zile până vom "scăpa" de el, adică de febra musculară.
Ce se produce mai exact este un aflux de celule albe în sânge - ''prostaglandins", care au efect antiinflamator şi care sunt eliberate în celula musculară, alţi nutrienţi şi fluide care se îndreaptă către muşchii antrenaţi spre a repara aşa zisele ''micro-rupturi'' după un antrenament intens.
Aceste micro-rupturi despre care vorbim apar în ceea ce numim ''miofibre'', adica mici unităţi de proteine, contracţii ale celulei musculare, care sunt vizible la microscop şi fac parte din procesul natural de creştere în organism numit anabolism.
Febra musculară durează de obicei două, trei sau chiar până la cinci zile, până la refacerea completă a celulelor musculare afectate, în funcţie de cât de intens a fost antrenamentul, timp în care are loc procesul de reconstrucţie şi creştere al miofibrelor.
Ne întrebăm dacă este necesar sau nu să avem febră musculară după fiecare antrenament intens? Unii dintre noi se simt bine având acea febră musculară, cum am specificat şi mai sus, pentru că se bazează pe faptul că dacă nu facem febră musculară nu vom avea progres, însă acest lucru nu este adevărat.
Cipi1212 întreabă: