Uite, eu am 14 anii (deabi impliniti) m-am gandit si eu sa merg la sala si sa fac exerciti chiar daca am o masa musculara dezvoltata, dar m-am gandit ca nu este bine deocamndata, am doar 1.75 si m-am gandit ca trebuie sa fac macar 1.80 pentru a avea o inaltime decenta, iti recomand ca pana nu atingi o inaltime decenta sa nu faci exerciti de sala pentru ca vei creste greu si sunt sanse sa ti se rupa coloana. Pana ce o sa ai o varsta potrivita, si o inaltime potrivita iti recomand sa faci exerciti de genul:
-Flotari
-Abdomene
-Genoflexiuni
In fiecare seara, vei primi rezultate. Bafta! Funda?
Nu e bine sa faci greutati inainte de 15 ani pentru ca deformeaza coloana, nici eu la 17 ani nu fac pentru ca nu vreau sa risc sami deformez coloeana, iti recomand alergare cum faci, tractiuni si flotari din diferite pozitii, pe genunchi de pe banca etc...
Joc fotbal in fiecare zi cu prietenii, de alergat alerg, dar nu stiu cum sa zic, fac aceleasi exercitii si lucrez haotic. De acum o sa fac si flotari, tractiuni nu am unde + abdomene. Spune-mi cum sa schimb antrenamentele, de fapt, cateva tipuri de antrenamente si cum sa lucrez/cat timp sa las muschiul sa se odihneasca etc.
Poate gantera! Haltera olimpica are in jur de 15-20 de kg si cea normala are 10 kg deci tu nu ai haltera, ai gantera.
Deci prin asta te referi tu " pus pe treaba " cu haltera de 1kg? la 12 ani?
Copii de 7-8 ani pot ridica asa ceva. Poate si mai mici.
Mai bine practica street-workout pana mai cresti un pic.
Dupa apucate de bodybuilding. daca doresti asta. Bafta!