Mai stai cativa ani si dupa aia te poti apuca de sala.
Fa flotari, tractiuni, genoflexiuni.
Foloseste greutatile alea si fa:
Flexii pentru biceps
Extensii pentru triceps
Fluturari pentru piept
Fluturari pentru umeri etc
Uita-te pe youtube ca sa vezi cum se fac exercitiile care ti le-am dat.
Ai grija sa mananci bine, multa carne ca altfel nu cresc muschii
Brate si piept = grupele cocalarilor.
Daca dezvolti doar brate si piept o sa arati penibil.
Dezvolta TOT corpul : spate, umeri, abdomen, picioare...
Te poti apuca de la orice varsta de sala, bine nic chiar de la 7, 8 ani, insa la varsta ta te poti apuca linistit, dar cel mai indicat este sa faci sala cu un instructor pentru ca te va ajuta destul de mult la varsta ta, cat despre greutatile tale de acasa poti sa faci zilnic cu ele 2, 3 sute de repetari
La inceput fa flotari, abdomene, genoflexiuni..adica fara greutati pentru a face putina forta. CAnd esti pregatit fa exercitii cu greutatile pentru TOATE GRUPELE MUSCULARE, altfel vei arata hidos.Cauta pe net exercitii. Cauta pe culturism.ro,eu de acolo am luat. Si eu am tot 13 ani(si 10 luni) si am facut exercitiile astea de la 12 ani, iar acum sa vezi ce muschi am facut... Fa tot treptat, nu deodata si trebuie sa ai rabdare si sa te alimentezi foarte bine! Succes!
Ia/ti greutati de 5.10.15 KG si fai cate 50 de exerciti la fiecare mana dimineata si seara ( pentru brate ). Pentru brate si piept fai: 1flotare o genoflexiune. 2 flotari 2 genoflexiuni, si tot asa pana la 10 si de la 10 iei asa: 10 flotari, 10 genoflexiuni pana la 1-1. De sala apuca.te de pe la 18.19.20 de ani asa ca daca te apuci de mic muschi iti ia niste forme ciudate
Eu nu iti recomand sala de la varsta asta, mai bine apucate de ceva sport, pe langa ca te antrenezi te mai si distrezi, daca nu poti sa continui sa faci acasa! Spor la treaba
Ar fi bine sa astepti ceva timp, sa ai cel putin 1, 70 inaltime si apoi dar daca chiar vrei sa te apuci ar trebui sa poti face cel putin 50 de flotari dintr-o serie ( banuiesc ca pentru abdomen vrei sa faci)
kellymcgarry întreabă: