Raspunsul este nu la prima intrebare, la a 2 a evident ca poti.Cat despre a doua intrebare, mananci treptat mai putin, de ex mananci 3 felii de paine, mananci 2 felii si sa faci asta la toate mancarurile asa, dar trebuie sa fii atent la cantitate.Parerea mea este ca ar trebui sa slabesti 5 kg-6kg,dar ma rog acum depinde de corpul tau cum ti se pare.
Dacă ești clasa a 7-a, până peste un an vei uita că ai avut acele kilograme în plus, dacă te ți de treabă. Redu din consumul de alimente, poți mânca și ce obișnuiai să mânânci până acum dar în limite normale, și nu întrece limita niciodată, oricât de pofticioasă ar fi mâncarea dinaintea ta. Creierul nostru ne păcălește dându-ne senzația de "foame", dar de cele mai multe ori nici măcar nu avem nevoie să mâncăm. Este un "truc" al creierului atunci când îți reduci din alimentație și nu mânânci cât obișnuiai să mânânci înainte. Ai redus porția de mâncare, mânânci bine, vrei să te ții dar îți mai lipsește un factor destul de important (depinde de cum vrei să slăbești, cât, până când, și cum vrei să arăți cu acele kilograme în minus): sportul. Zilnic, începând cu puține exerciții, fă exerciții cardio. Adică mișcare, ceea ce (probabil) faci și la școală, la ora de educație fizică, înainte de fotbal sau ce mai jucați voi la școală. Poți căuta pe internet astfel de exerciții, multe dintre ele se pot face și fără greutăți sau aparate speciale, adică le poți face și acasă. Astea sunt cheile spre a slăbi și a te menține în formă, dacă vei vrea asta.
Nu esti exagerat de gras, dar nici suplu.
De exemplu, recomandat e sa ai cu 10kg sub greutate daca nu faci sala/altceva.
De exemplu, 1.70-60 KG, 1.90-80KG
Pentru a putea sa slabesti, ai 2 variante.
1.Iesi la alergare(nu sprint, alergare usoara), si alergi mult, dar nu exagerat.Incepi cu 1km, peste ceva timp mai bagi, si tot asa.
Eu am reusit sa dau 2kg jos asa, doar intr-o seara(cunosc pe cineva care a dat 5 intr-o seara)
2. Faci exercitii ce necesita tot corpul
Exemplu flotari cu genuflexiune si saritura
Recomand varianta 1 pentru ca e mai eficienta.
Si incearca sa eviti sa mananci mult/sa mananci prostii gen snacks-uri.Cu portia sa le mananci.
Incearca sa mananci ce vrei, dar sa fie putin si des, in loc de mult si rar.
Eu am 13 ani, 1.70 si am slabit mancand mai putin dar mai des, si prin alergat seara, si prin exercitii acasa.