| 0RASPUNS0 a întrebat:

Salut TPU am 14 ani și merg la sală problema e că, când ridic greutăți mi se umfla venele foarte mult=) va dați seama că mi-e îmi place acest lucru dar mi e frica sa nu pocnească una dintre ele...

7 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

La 14 ani nici nu e indicat sa faci sala, iar cu greutati nici sa numai spun, dar cine nu are minte cand e mic nu are nici cand e mare.
Ai sa vezi in viitor ca lucratul cu greutati de mic iti aduce probleme la articulatii si coloana, acum nu le simti peste cativa ani da.
Si nu ti-o spune un oarecare ci un fost powerlifter amator

Pe de alta parte daca vrei sa faci sport la varsta ta este importanta miscarea, nicidecum greutatile!

Astea ar trebui facute undeva dupa 18-20 de ani.

Succesuri

| 0RASPUNS0 explică (pentru Simpatic):

De fapt chiar antrenori recomanda sala copiilor și atât timp cât nu ridic deasupra capului nu am de ce sa-mi fac grij...

| Simpatic a răspuns (pentru 0RASPUNS0):

Antrenorii de unde de la culturism sau care? niciun om intreg la minte nu recomanda unui copil sala, sala asa cum o stim cu gantere, haltere, helcometre etc daca e vorba sa faci sala cu aerobic, biciclete, fitness, banda de alergat si asa mai departe da atunci se poate cam de la orice varsta.

Prietene aici nu stai de vorba cu un putoi care nu a dat pe la sala in viata lor si eu am facut sala de mic (de pe la 16-17 ani) si stiu cum sta treaba, am invatat din greselile mele nu din ale altora, si au durut a naibii greselile.

Nu totul se rezuma in a ridica sau nu deasupra capului, poti foarte usor sa te accidentezi si la exercitii aparent simple cum ar fi impinsul la piept cu gantere din declinat dar la care ai folosit o greutate mai mare decat o poti duce sau cand nu ai facut cum trebuie incalzirea, si de acolo poti ramane cu sechele toata viata. Evident ca aceste greseli costa cam in egala masura si pe cei de varsta ta cat si pe cei majori fara discutii!

O alta chestiune pe care eu ti-o pun in vedere este ca articulatiile tale la fel ca si corpul sunt in formare, tu "atacandu-le" acum cu greutati ele se uzeaza cand sunt in formare, cum se poate traduce asta? iarasi in sechele mai tarziu, nu sunt medic sa pun diagnostice, ca vezi doamne uzura articulara duce in artroza sau altceva, dar ea sigur duce mai tarziu la afectiuni ale articulatiilor care nu-s deloc usoare.

Si pe mine m-a costat multi bani si multa durerea ma avut pentru faptul ca am facut cu greutati enorm de mari cand eram foarte tanar, desi pe moment nu simteam nicio durere ani de zile mai tarziu am inteles cu ce am gresit.

Faptul ca unii antrenori precum cei de la MMA, karate, box sau chiar haltere (cat si de la alte sporturi) isi indeamna elevii/practicantii sa faca sport cu greutati asta nu inseamna ca acei antrenori au dreptate!

Dreptate avem noi cei care am practicat ani de zile aceste sporturi si stim cu bune si rele ce inseamna.

In rest este treaba ta ce faci, eu te-am pus in tema.
Peste ani de zile o sa imi dai dreptate, dar o faci pe sanatatea ta.
Eu am platit multi bani la medici pentru ca nimeni nu mi-a zis ca nu e ok ce fac pe vremea aceea.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu o să.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Lol. n ai nimic crede ma

| Bronson1 a răspuns:

Cu cat ai mai putina grasime pe corp si muschi mai bine definiti, cu atat iti vor fi mai vizibile venele.

Mai exista si persoane cu vene varicoase sau cu varice, dar la tine nu cred ca e cazul.

Exercitiile fizice iti pun presiune pe vasele de sange, facandu-le rigide si scotandu-le in evidenta. Venele nu iti sunt afectate in mod direct, ele doar se ies in evidenta in urma efortului fizic.

Deci nu ai de ce sa-ti faci griji.

| BullseyeShot a răspuns:

Mergi la sală ca să le dai pe alea pe spate, nu?
Presupun că nu mergi tu de capul tău fiind conştient că vei avea o sănătate mai "bună".