| Zozohun a întrebat:

Am 15 ani, 1.80 înălțime si 65 kg. Si as vrea ca la vara sa ma apuc de sala. Insa nu stiu cum sa incep si ce sa fac. Imi puteti recomanda un tutorial pentru începători?

3 răspunsuri:
| BuLaNNNeL a răspuns:

În primul rând citeste despre alimentație, mâncare reală. Sa stii cum sta treaba. Ca parte de antrenament, începătorilor le este recomandat antrenamentul de tip full-body, bazandu-se doar pe exercițiile de baza din culturism pentru a invata execuția, mișcarea de du-te-vino, partea negativă, lucrând doar cu exercitii care-ti pun la treaba mai multe grupe musculare in acelasi timp, te poti antrena de 2-3 ori pe saptamana. După 5-6 luni poti trece (daca vrei) la programe pe zile de antrensment/ pe grupe ca "băieții aia mari" happy. Dar MÂNCAREA, asta-i cheia. Trecând de la Full body la exercitii/grupe vei experimenta ce fel de exercitii sunt mai utile pentru tine, vei folosi si exercitii de izolare etc etc. Citeste.

| Evolution a răspuns:

Te duci la sala si iti iei un abonament cu antrenor/instructor. El o sa iti spuna tot ce trebuie sa faci si ce vrei sa stii si pe langa sala va trebui sa iti faci timp si sa te duci la un nutritionist sa iti explice care e treaba cu proteinele si vitaminele si ce ar trebui sa mananci. Asa se face corect un antrenament.
Succes!

| siriusblack98 a răspuns:

Daca nu vrei sa te duci lasa si sa iti iei un antrenor personal atunci iti recomand vlogul lui Angel Fitness.Te ia de la zero cu tot, antrenament si alimentatie.O sa ai nevoie de un set de greutati format din doua gantere si o bara dreapta + o banca. Oricum primele 6 luni ar trebui sa faci numai antrenament full body de 3-maxim 4 ori pe saptamana si sa nu bagi suplimente de nici un fel.Asta ca sa vezi cum iti merge numai cu ce iei din mancare.Defapt primul an cel putin poti merge lejer fara suplimente.