| TiberiuSiCornel a întrebat:

Salut TPU!
Am 15 ani si fac mult sport (cardio.)

Bun. Eu imi numar caloriile indeaproape (nici chiar obsedat) si caloriile mese sunt setate sa pierd 0, 25 kg pe saptamana, adica sunt in deficit caloric, plus ca mai fac Mult cardio, abs, burn fat, etc...

Am citit diferite articole, ca cica da vrei patratele, si sa nu te ingrasi:

Trebuie sa mananci putin, doar pana ameliorezi foamea (de obicei manac mai mult, dar sarac in calorii, ca sa ma incadrez.)

Sa faci o scurta plimbare dupa o masa (asa e ajuta, ca daca mananci mult, te pui in pat si ti e rau, dar daca te plimbi, te simti bine.)

Si ultima, ca sa mananci la ore fixe.

Eu nu sunt sigur, ca altii au zis ca nu conteaza sfaturile astea daca te incadrezi in caloriile tale.

Voi ce ziceti?

2 răspunsuri:
| Anamaria9916 a răspuns:

Eu ok să fi atent la ceea ce mănânci, dar nu trebuie să îți creezi o obsesir din asta. Mâncatul la ore fixe e un obicei minunat și dacă poți face asta chiar e admirabil, eu mi-aș dori enorm să pot. Plimbarea ușoară după masă cred că de asemenea e de mare ajutor.
Și eu am redus caloriile, mult, dar făra să le calculez. Mănânc instinctual, dar am redus mult carbohidrații inutili ( pâine, zahăr) și am mărit mult cantitatea de proteină și legume.

| Violleta2022 a răspuns:

Este extrem de putin 250gr pe saptamana si nu vei realiza nimic in felul asta!
Normal este sa dai 1kg pe saptamana, iar in primele saptamani chiar mai mult.