| MacheteX a întrebat:

^^
Am 15 ani si m-am apucat de sala. As vrea sa stiu daca ar trebuii sa consum diferite alimente sau sa renunt la unele acum ca fac sala. Multumesc anticipat big grin
Cel mai bun raspuns primeste funda big grin

Răspuns Câştigător
| JohnnyBi a răspuns:

Nu zici inaltime, greutate, scopul urmarit. si ai impresia ca noi suntem un fel de guru sa ghicim ce vrei tu de la sala? ca tu poti urmari masa musculara unde ai nevoie de un regim hipercaloric, sau urmaresti slabit/definire unde ai nevoie de un regim hipocaloric. tu doar te-ai apucat si atat.

prezumand ca vrei masa musculara si ca esti genul ala de slabanog care se crede ectomorf (doar ca e slab) singura chestie de evitat pentru tine este zaharul (sucuri, dulciuri, bomboane, ma rog) si sarea (retine apa in celulele adipoase = te faci gras + probleme la inima in cantitati mari). atat. in rest baga in tine ce vrei.

daca vrei sa slabesti ca esti grasan (partea cealalta a problemei) aici trebuie sa renunti la prajeli pe langa cele 2 sus mentionate si eventual sa reduci cantitatile de orez, cartofi si paine consumate.

in rest, orice tine de carne (in special alba gen peste, pui), lactate, oua, legume, fructe iti sunt benefice, indiferent de cantitate (cu o mentiune. daca vrei masa, cantitatile sa fie mari, daca vrei slabire acestea sa fie reduse).

2 răspunsuri:
| Goldenboy97 a răspuns:

Zi ce alimente mananci ca sa pot sa-ti spun ce ar trebui sa mananci.