| Nicusor32 a întrebat:

am 16 ani şi m-am apucat de sală, aş vrea sa imi spuneţi şi mie un program de început... happy şi cand să iau suplimentewinking

1 răspuns:
| Lovedrop a răspuns:

Salut, daca te-ai apucat de sala cel mai bine e sa vorbesti cu antrenorul sali sau persoanele experimentate din sala. Daca din diferite motive nu vrei sa faci asta atunci iti recomand urmatoarele lucruri: 1) nu lua suplimente pana nu ai 3 luni de sala, majoritatea copiilor de varsta ta se lasa de sala in primele 3 luni, atunci dai banii pe ele degeaba. 2) incearca sa prinzi 8 ore de somn pe noapte, muschii se regenereaza cel mai bine in timpul somnului. 3) mananca alimente ce contin proteine ce se asimileaza bine in organismul uman. Cele mai bune trei sunt: 1. pestele ton 2. albusul de ou ( doar albusul, galbenusul nu contine proteina, nu manca mai mult de 3 galbenusuri pe zi) 3. soia. 3) lucreaza 5 zile pe saptamana 2 pauza, cate 2 grupe musculare pe zi. 4) incearca sa lucrezi grupe apropiate de ex. biceps triceps, nu fa chesti de genul pectoral gambe happy. 5) un mic program pentru incepatori: Luni, biceps + triceps femural ( pulpe ) si gambe. Marti, pectoral + abdomen. Miercuri pauza. Joi, biceps + triceps + antebrat. Vineri, trapez + deltoid. Sambata, lombari + dorsali. Duminica pauza. 6) Incepe cu greutati mici, sunt sigur ca sari pe greutati mari din primawinking toti incepatorii vor sa para puternici. Regleaza greutatiile in asa fel sa poti face maxim 12 repetari, dar te vei opri intodeauna la 10 ( pentru maxima crestere musculara. Daca vrei forta faci cu greutati mari putine repetari dar multe serii.) Pentru masa musculara 10 repetari pe grupa cate 5 serii.Vei face 2 stiluri de exercitiu pe grupa cu 5 serii adica 10 serii pe grupa in total. Pentru inceput e suficient, restul o sa inveti dupa 3 luni daca nu te lasi ca majoritatea.