Poti sa ai artrita/artroza/intindere/fisura. si eu simteam un fel de cutit in umar...si acum am artrita. umarul meu initial a avut o fisura (in omoplat mai exact) acu cativa ani. nu stiu care e legatura intre artrita si fisura, dar mi-a pus capac definitiv la sala...asa ca du-te la un doctor, lasa parerile de aici.
Felicitari, te-ai accidentat la umar.
Si eu am avut o accidentare la tendonul de la cot. Sala chiar te ajuta la recuperare, doar ca o sa folosesti greutati mai mici si repetari mai multe, pentru pompare de sange. Sa ai doar serii de minim 15 repetari, o perioada.
Apoi scazi nr de repetari ( sa zicem dupa 2-3 saptamani ) si revii treptat la normal.
Mie mi-a luat o luna sa revin la normal.
Am fost azi la un medic ortoped, s-a uitat la umar l-a intors in mai multe feluri si cica nu e nimic grav, mi-a recomandat doar un fel de gel sa aplic seara pe umar si pauza 7 zile sa-mi treaca durerea in schimb m-a trimis si la un fizioterapeut si a inceput asta sa ma ia ca nu stiu ce ca el nu recomanda absolut deloc sala de forta ca strica articulatiile si voi suferi peste 30-40 de ani iar asta mi-a plasat cica minim 1 luna pauza acum nu stiu ce sa mai fac fiecare doctor cu parerea lui de asta nu prea imi place sa ma duc la doctori...stau pe tusa 1 saptamana si dupa o sa incerc niste exercitii d-astea de recuperare sa vad daca ajuta, daca mai simt vreo durere.
Ok, exercitii de recuperare si ce-am zis eu : repetari multe cu greutati mici, asta AJUTA la articulatii.
Ala care a zis ca strica articulatiile e un idiot, sala INTARESTE articulatiile ( daca exercitiile sunt facute corect, evident ).
Ia 1 sapt pauza, apoi recuperare si sala cu greutati mici si repetari multe, si treptat revii la normal.