Instructorul meu zice ca trebuie pauze între antrenamente, nu e recomandat sa mergi zilnic pentru ca faci febra musculara.
La cum pui tu problema, mi se pare normală atitudinea mamei tale.
Daca era vorba că ți se pare că te suprasoliciți, că nu-ți rămâne suficient timp pentru teme/învățat sau mai știu eu ce, cred că puteai discuta cu ea și de comun acord să reduceți cele 6 zile pe săptămână la 4-5 sau o săptămână 6, una 4, idk.
Dar în situația ta cu "uneori nu vreau" și "nu am chef în fiecare zi" e deja problemă de disciplină și mi se pare normal ca un părinte care vrea o educație bună pentru copilul lui să nu accepte asta.
Spune-i mamei tale ca un proverb japonez zice ca "Mult inseamna cate putin in fiecare zi ". In fiecare zi, nu e cazul tau dar, vreau sa iti spun ca mai importanta este consecventa pe termen lung, decat excesul de zel si entuziasm pe termen scurt si... atat.
La varsta ta 3x/sapt ar trebui sa fie ok. De ce sa mergi de 6 ori, vrei sa devii culturist sau sa slabesti repede?
In perioada de crestere sportul se practica cu moderatie, ca altfel nu mai cresti. (sunt medici care zic asta... nu stiu daca sunt si dovezi stiintifice)
Spune-i ca esti epuizat si nu dai randament. Niciodata nu e bine sa te fortezi sa faci ceva cand simti ca nu poti. Trebuie sa iti asculti corpul.