Sincer, te-aș sfătui să te apuci de kempo sau jiu-jitsu, fiindcă, pe lângă faptul că este sănătos, sunt și mai folositoare în viață (nu că bjj ar fi mai prejos).
Dacă sunteți din București imi puteți recomanda și o sală unde să mă pot antrena?
Ce stii tu despre jiu-jitsu este doar coaja miezului din fanta de grapefruit roz!
Atunci îmi poți recomanda alt sport pe care să îl practic la 16 ani?
Sporturile cu motor au si ele partea lor de pregatire fizica; iar satisfactia sigur-sigur iti va fi maxima. poti incerca moto HARD-ENDURO
Baschet!
Si ce daca ai facut o pauza de trei ani? Si eu am facut volei de performanta, si dupa ce nu am mai facut ani de zile, a fost greu pana am pus mina pe minge de cateva ori, mai apoi mi-am intrat din nou in mina.
Si de ce ai lua-o de la inceput cu alt sport, cand ai deja acumulata experienta in baschet? Timpul pierdut pentru acel inceput il vei putea cistiga perfectionindu-te in ceea ce deja stii sa faci atit de bine!
Jiu-jistu si bjj sunt cam asemanatoare(daca nu stiai, bjj a fost la origine o arta martiala Japoneza, cunoscuta de un singur maestru japonez, ce a mers in Brazilia pentru a o preda, dupa care a fost predata foarte mult acolo, din aceasta cauza devenind ulterior detinuta oficial de Brazilia)
Iar kempo e mai mult bazat pe striking.
Daca vrei grappeling si submission incearca jiu-jistru/bjj(alegerea e a ta, uita-te si vezi ce iti place mai mult).
Daca vrei ceva bazat pe lovituri, incearca kempo.
Cipi1212 întreabă: