| Jslayer20 a întrebat:

Am 16 ani și vreau să mă apuc de un sport, dar nu știu ce să aleg dintre jiu-jitsu, bjj sau kempo. Menționez că am făcut 3 ani de baschet, dar nu vreau să mă reapuc pentru că m-am lăsat deja de 3 ani. Ce sport, dintre cele 3 de mai sus, imi recomandați si de ce?

13 răspunsuri:
| SynapseNinja a răspuns:

Sincer, te-aș sfătui să te apuci de kempo sau jiu-jitsu, fiindcă, pe lângă faptul că este sănătos, sunt și mai folositoare în viață (nu că bjj ar fi mai prejos).

| Jslayer20 explică (pentru SynapseNinja):

Esti din Bucuresti?

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Este interzisa predarea tehnicilor jiu-jitsu!

| Jslayer20 explică:

Dacă sunteți din București imi puteți recomanda și o sală unde să mă pot antrena?

| Jslayer20 explică (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Cine te-a mințit?

| PIPER23 a răspuns:

As alege baschetul in locul oricarui sport

| Jslayer20 explică (pentru PIPER23):

Îmi place în continuare baschetul, dar vreau sa încerc ceva nou

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Jslayer20):

Ce stii tu despre jiu-jitsu este doar coaja miezului din fanta de grapefruit roz!

| Jslayer20 explică (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Atunci îmi poți recomanda alt sport pe care să îl practic la 16 ani?

| SynapseNinja a răspuns (pentru Jslayer20):

Nu, sunt din Galați.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Jslayer20):

Sporturile cu motor au si ele partea lor de pregatire fizica; iar satisfactia sigur-sigur iti va fi maxima. poti incerca moto HARD-ENDURO

| cristi202 a răspuns:

Baschet! happy
Si ce daca ai facut o pauza de trei ani? Si eu am facut volei de performanta, si dupa ce nu am mai facut ani de zile, a fost greu pana am pus mina pe minge de cateva ori, mai apoi mi-am intrat din nou in mina.
Si de ce ai lua-o de la inceput cu alt sport, cand ai deja acumulata experienta in baschet? Timpul pierdut pentru acel inceput il vei putea cistiga perfectionindu-te in ceea ce deja stii sa faci atit de bine!

| Louys a răspuns:

Jiu-jistu si bjj sunt cam asemanatoare(daca nu stiai, bjj a fost la origine o arta martiala Japoneza, cunoscuta de un singur maestru japonez, ce a mers in Brazilia pentru a o preda, dupa care a fost predata foarte mult acolo, din aceasta cauza devenind ulterior detinuta oficial de Brazilia)

Iar kempo e mai mult bazat pe striking.

Daca vrei grappeling si submission incearca jiu-jistru/bjj(alegerea e a ta, uita-te si vezi ce iti place mai mult).

Daca vrei ceva bazat pe lovituri, incearca kempo.