| galan22 a întrebat:

am 19 ani (57 kg ) as dori sa iau ceva proteine pentru masa musculara sau steroizi sub forma de pastile daca exista,, mi-e frica de injectii laughing) Imi puteti recomanda ceva bun si rapid?

13 răspunsuri:
| Nickname1890 a răspuns:

Rezuma-te la proteine daca vrei sa iei ceva. Nici sa nu-ti treaca prin cap sa iei steroizi, doar daca vrei sa te nenorocesti.

Exact ce a spus si cosmin degeaba iei suplimente daca nu ai alimentatia corecta!

| Cosmin86 a răspuns:

Cel mai important lucru e alimentatia, cat timp nu o ai bine pusa la punct iei degeaba restul.

pune mana si citeste www.culturism.ro/alimentatie

| Wehes a răspuns:

Steroizii sunt ultima solutie. Ii folosesti atunci cand stagnezi si chiar nu mai ai nicio sansa sa cresti si dupa 10 ani de culturism. Nu la inceput, ila nu-i ajutor, e sinucidere curata + ca ai 57 Kg straight face
Suplimente poti lua daca nu reusesti sa-ti asiguri proteinele zilnice. Probabil de un GAINER ai nevoie la alea 57 kg.

| BeHappyOriceArFi a răspuns:

Ma formare a muschilor, ia pun tu mana pe gantere si trage de el pana te ia dracu, cum sa iti steroizi si pastile, lasa astea, pune masa musculara naturala mai intai dupa un an sau 2 poate iei ceva asa proteine,da acuma pune mana la treaba lazy, cum o spus Lazar Angelolv "Nu obtii niciodata acel lucru care til doresti, dar obtii intotdeuna acel lucru pentru care lucrezi"

P.S Mai ales la cat esti tu de slabanog, pui numa fibra de aia scarboasa pe tine cu steroizi...
Mananca oua, bea mult lapte si multa carne si ai sa vezi ca nu o sa mai ai nevoie de proteine.

| Marius1985 a răspuns:

Salut! Nu incerca steroizi, mai ales de la varsta asta. Poti incerca astea: http://track.probolan50.pl/product/Probolan-50/?pid=116&uid=1419 mie mi-au mers super bine. Si ai grija sa mananci suficient si de calitate.

| DX190 a răspuns:

Daca vrei "muschi" du-te la sala, fa-ti un program calumea si pune mana si mananca alimente bogate in proteine. Lasa steroizi ca dupa cum vorbesti vad ca nu ai nici cel mai mic habar ce sunt de fapt.

| Cornel_Ichim_1991 a răspuns:

Nu lua steroizi pentru nimica in lume. Pe langa ca te vei face de ras, se vede automat cine ia steroizi, n-ai cum in 2-3 luni sa iti schimbi masa musculara, dar cu steroizii se schimba, asta e doar un motiv. Plus nu sunt sanatosi deloc. Incearca sa pui in alimentatia ta lapte de capra proaspat si oua crude(vorbesc serios). Daca ei steroizi, in caz ca te vei lasa de sport dupa cateva luni, vei face burta. Astea sunt doar cateva lucruri, probabil sunt alti mai bine informatii de asa ceva si iti vor spune.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Cornel_Ichim_1991):

Ouale crude au o enzima care impiedica absorbtia proteinelor, deci trebuiesc EVITATE. enzima respectiva este distrusa prin prepararea termica.

"Daca ei steroizi, in caz ca te vei lasa de sport dupa cateva luni, vei face burta", HABAR NU AI ce sunt, nu? Te afecteaza, dar cu totul altfel.

Mai documenteaza-te si tu.

| Wehes a răspuns (pentru Cosmin86):

Plus ca mai au si microbi, salmonella si altele.
Nu castiga nimic in plus poate doar zile de spitalizare.
Dar cum sa stie ei daca nu citesc?straight face

| Cornel_Ichim_1991 a răspuns (pentru Cosmin86):

Cosmin86 eu nu sunt un cunoscator, insa am prieteni care sunt umbla la competiti de culturism si astea sunt o parte din lucrurile care le fac ei, si la faza ca fac burta dupa un timp daca se lasa de sport daca au luat steroizii, am zis-o deoarece cunosc 2 cazuri concrete. Dupa cum am spus, sunt pareriile mele din ce am vazut la alti cu ochii mei, nu din auzite.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Cornel_Ichim_1991):

Si eu cunosc care au facut burta dupa ce s-au lasat de sport si nu au luat steroizi ( nici macar suplimente ).

Ca sa intelegi : cand faci sport, arzi la fiecare antrenament un numar de calorii ( sa zicem X ). La 4 antrenamente pe saptamana arzi 4*x calorii. Cand nu mai faci sport, acele calorii NU LE MAI ARZI si trebuie sa le scazi din alimentatie, nu faci asta, ele nu dispar "magic", ci se depun sub forma de grasime.

E foarte simplu si logic, eu mereu mi-am adaptat alimentatia in functie de efort si de-aia nu m-am ingrasat niciodata cand n-am facut sport.

| galan22 explică:

Da... dar doresc un mic anjutor de inceput pana incep formarea muschilor

| greyhound a răspuns (pentru galan22):

Steroizii nu-s nicidecum ajutor de inceput, sunt tocmai in capatul listei in ceea ce priveste substantele folosite pentru cresterea musculara.
Suplimente poti lua daca te duci la sala, sunt ok, dar asa cum le zice numele, le poti lua daca mananci cat trebuie si ce trebuie. Tu intai de toate trebuie sa citesti destule articole legate de nutritie si antrenament, sa inveti ce e de invatat pentru ca nu prea merge sa improvizezi. Apoi vei sti ce e bine pentru tine.