| MihaiAlexandru11 a întrebat:

Salut,tpu.Am 65 de kg, 15 ani, iar înălțimea 1.75.Fac exercitii în aer liber,tractiuni,flotari,exercitii cu benzi elastice, dar vara asta as vrea sa ma apuc de sala.Ce suplimente îmi recomandați? Proteina credeți ca este buna? Am 65 de kg,dar totuși par slab,după fizic,par înalt,dar puțin slăbuț. Stiu ca înainte de a lua suplimente, trebuie sa îmi fac și o alimentație.Astept un răspuns.

8 răspunsuri:
| vatadezahar24 a răspuns:

Hei din nou! E super faptul ca ești activ și îți menții condiția fizică, dar trebuie să ai grijă la ce fel de suplimente consumi deoarece unele îți pot face rău având în vedere ca ești destul de mic. Vreau să îți trag un semnal de alarmă la creatina, cred ca ai mai auzit de ea, care nu este foarte indicată adolescenților. Eu zic să rămâi la batoanele proteice până faci cel puțin 16 ani

| dullcat a răspuns:

Buna.Mai ai de crescut pana cand esti apt pentru sala.Deocamdata varsta de 15 ani nu este ok pentru asa ceva, era un articol (sper sa-l gasesc si revin) in care antrenorul sublinia aspectul asta, tocmai fiindca multi adolescenti doresc acum sa se apuce de sala, mult prea timpuriu.

| MihaiAlexandru11 explică (pentru vatadezahar24):

Bună! Creatina nu are absolut niciun efect advers,dacă o iei cum este indicat, adica prin cantități mici pe zi, nu o sa ai nimic.Din contra, este indicata. Ceea ce nu sunt indicați sunt steroizii, acele injecții despre care mulți auzim poate și pe internet etc.Mersi încă o data pentru răspuns.Seara buna?

| SkandallKamataru a răspuns (pentru dullcat):

Timpurii in ce sens? dati-va update la informatii, sala chiar ajuta la cresterea si dezvoltarea armonioasa si previne problemele pe viitor atat timp cat sunt executate corect exercitiile cu greutatea potrivita.

| SkandallKamataru a răspuns (pentru vatadezahar24):

Creatina este benefica, da-ti update la informatii si documenteaza-te mai bine.

| SkandallKamataru a răspuns:

In primul rand trebuie sa ai o alimentatie si un program de antrenament bine puse la punct si dupa aceea te vei putea gandi ce suplimente sa iei. Fara aceste 2 lucruri esentiale nu vei face mai mult decat o mica crestere in masa musculara, dupa care vei stagna, de aceea trebuie vorbit cu un antrenor exact ce vrei sa faci si el iti va arata modul de antrenament si iti va da sfaturi despre alimentatie.
Iar despre creatina iti pot spune ca singurul avantaj este o crestere nu foarte mare a masei musculare si a fortei, dar toate astea in timp ce o vei lua, daca te vei opri din antrenamente totul se va duce inapoi fie ca iei sau nu.

Tinand cont ca esti amator si nu ai experienta in sala, tu o sa cresti oricum ca si asa ai muschii din dotare si aia micuti... asadar nu e neaparat nevoie de suplimente cel putin acum.

Iti recomand ca pe viitor sa iei urmatoarele si sa le ai mereu:
Creatina
Pudra whey
Omega 3
Zinc
Magneziu
Vitamina D3

Asta e tot ceea ce ai nevoie atat timp cat ai o alimentatie variata si echilibrata in care ai si lactate, si cereale, carnuri, fructe, legume etc...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Conteaza sa fi sanatos esteticul vine si pleaca asa zicea bunicu si are dreptate

| AlexandruSimionescu a răspuns:

Antrenamentul cu greutati la "sala" posibi sa-ti afecteze cresterea. E o teorie intreaga nu are sens sa o dezvolt. Cat esti in crestere poti face o gramada de sporturi de echipa sau de lupta ce te vor dezvolta. Poti sa te inspiri aici https://shuhari.ro/......-shuhari/.