| Andreyutzz1 a întrebat:

Am aproximativ 16 ani, peste 1, 70 si peste 50 de kg. Intrebarea mea suna cam asa, ar fi bine daca as incepe sa merg sa sala? Stiu, 50kg sunt foarte putine si de aceea vreau sa merg, toti imi spun ca daca voi merge la sala serios si voi avea o alimentatie bogata si organizate ma voi ingrasa. Multi imi mai spun ca pot apela si la proteine, ce parere aveti? Practic doua sporturi, baschet si inot dar nimic. Astept niste raspunsuri mature si detaliate, argumentate. Chiar am nevoie de ajutorul vostru, va rog foarte mult. Apreciez.

4 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Pai poti apela la proteine.

Ce surse de proteine ai acum?

| Andreyutzz1 explică (pentru Cosmin86):

Pai mananc destul de bine si sanatos dar faza e ca nu ma ingras. O fac dar foarte greu. Consum oua, peste, pui etc.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Andreyutzz1):

Pai proteinele nu ingrasa, carbohidratii fac asta.

Ia baga carbohidrati la fiecare din cele 4-5 mese zilnice, in special inainte si dupa antrenament.

carbohidrati = orez, cartofi, paste, cereale, paine integrala, etc. ( sau carbo simpli : zahar, miere, fructe, etc. )

| bestia69k20 a răspuns:

Da,poti merge sa te antrenezi.Dar intai fa-ti niste analiza, fa-ti un program de antrenament, revizueste-ti alimentatia incat sa iei necesarul de proteine zilnic, mananca de 5-6 ori pe zi.
Proteinele poti incepe sa le iei de pe la 18 ani, ai tot timpul.
Trebuie sa te antrenezi corect, sa ai grija la executia exercitiului, sa nu incerci direct sa iti pui suta de kg la bara.Bafta.