Pune si articolul, sa vedem CINE l-a scris: ce studii are, ce experienta are, etc.
Ca asa orice idiot poate sa scrie un articol pe internet in ziua de azi.
Ironia e ca tu ai dat link-ul asta in 2013 daca vazui bine. http://hunkbody.ro/qa-trasul-de-fiare-imi-afecteaza-cresterea-in-inaltime/ Am mai citit o data ce scrie acolo si am observat ca nu scrie nimic legat de stagnarea in crestere dar asta nu inseamna ca nu o sa ma ingrijorez pentru incheieturile si tendoanele mele. De asta intrebam ce inseamna sa pun presiune pe ele si daca le evolueaza cu timpul rezistenta. Am mai citit articole in afara de asta si toate au spus lucruri bune despre culturism si recunosc ca acum nu mai cred in vechiul mit dar vreau doar sa ma asigur ca imi iau toate masurile de precautie inainte de lucru. Acum am 15 ani daca te ajuta cu ceva in privinta raspunsului.
Esti batut in cap?
Tu ai zis "Am citit un articol le internet in care zicea ca ridicatul de greutati stopeaza createrea doar daca se pune presiune mare pe tendoane si articulatii."
Eu am cerut articolul unde scrie ce-ai zis tu, legat de STOPAREA CRESTERII cand folosesti greutati mari, pe cand in articolul dat de mine NU SCRIE ASTA.
O alta aberatie marca TPU. ''As vrea sa imi raspunda persoane informate care nu o sa imi repete anumite "mituri" neadevarate.'' Am 10 ani de bodybuilding si cativa zeci de elevi antrenati care au ajuns la rezultate foarte bune, cred ca sunt in masura sa vorbesc despre asta. Nu exista stagnare in inaltime de la ridicarea greutatilor. Inaltimea este strict genetica si este scrisa in codul ADN. Singurul factor care o poate influenta negativ este o boala. Nu sportul. ''ridicatul de greutati stopeaza createrea doar daca se pune presiune mare pe tendoane si articulatii'' ce inseamna ''presiune mare pe tendoane si articulatii''? Mie imi suna a executare gresita a exercitiilor spusa altfel. Si totusi nu iti opreste cresterea in inaltime. Eu m-am apucat de ridicat greutati la varsta de 12 ani si am inaltimea pe care o au si parintii mei (deci absolut normal) fratele meu care nu a facut sport in viata lui este cu 5 cm mai scund desi cu aproape 11 ani mai mare (totusi este pe la inaltimea membrilor familiei). Raspunsul lui JicaContra este o aberatie totala ca de obicei. Cauta inaltimea tuturor culturistilor de top si al castigatorilor de Mr. Olimpya iar apoi mai discutam. Baschetul nu influenteaza cu absolut nimic cresterea in inaltime. In baschet sunt selectati DOAR oamenii DEJA INALTI!
In general halterofilii, daca incep de mici nu prea cresc prea mult
ideea e ca trebuie sa pui greutati mari pe verticala corpului ca sa nu cresti
insa poti sa compensezi, cu baschet (care e exact opusul halterofilului) sau inot (unde presiunea data de greutate pe incheieturi este neglijabila)
Dacă ești băiat, trebuie să te antrenezi foarte mult si da o sa poti din ce in ce mai greu sa ridici, sa nu ai nicio problema, dacă ești fata nu te bizui pe mare greutate ca mai târziu o sa fie rau încet și încet