Fac push pull legs, joi fac brate, vineri fac spate piept, sambata picioare si uneori ma duc si duminica daca ma simt okay
Si am dieta si somnul puse la punct, mananc aproximativ 3000 calorii, 160-200 proteine 200-300g carbo si somn dorm de la 21-23 pana la 6-7
Daca tragi pentru masa musculara atunci EXCLUS sa te duci zilnic. Nu conteaza ca te simti tu energic, este egal cu ZERO. Fibra musculara are nevoie de rapaus ca sa se refaca. 3-4 Antrenamente pe saptamana sunt suficiente cat timp lucrezi 2 grupe/sesiune. Tine cont de numarul de repetari intre 8-12 pentru favorizarea hipertrofiei musculare + minim 3 seturi per exercitiu. De asemenea tine cont de forma fiecarui exercitiu ca altfel muncesti degeaba si sa nu uiti, masa musculara este formata din 70% dieta si 30% antrenament.
"Fac 2 seri pana la epuizare la aproape toate exercitiile" Greseala tipica de incepator. Daca aveai antrenor asa ceva nu se intampla. Se ajunge repede la supraantrenament si o sa ai rezultate ZERO. Multi si prost cu rezultate in sport nu fac echipa buna sa stii.
La 15 ani ai tăi organismul este in crestere in mod natural. Nu este indicată sala.
Progresez la fiecare sesiune deci nu ma supraantrenez, lucrez muschii de 2 ori pe saptamana fiecare, de aia trebuie sa ma duc 6 zile oricum
" Progresez la fiecare sesiune " Inseamna ca tu esti o specie noua de umanoid de progresezi de pe o zi pe alta in rezultate.
" deci nu ma supraantrenez " nu aparent nu intelegi ce este ala supraantrenament dar in fine, nu imi bat capul ca nici nu vrei sa inveti din ce imi dau seama.
"de aia trebuie sa ma duc 6 zile oricum" Bine pustiule, daca tu dupa cateva luni de sala stii mai bine decat mine care practic bodybuilding de 15 ani de zile (cati ani ai tu de viata adica) si sunt antrenor de fitness certificat atunci esti tare rau n-am ce zice. Da-i inainte cu antrenamentele zilnice.
Ba aș vrea sa invat, si nu ma refeream ca progreseze in fiecare zi, ma refeream ca fac cu o repetare/2 mai mult odata pe saptamana sau asa la aproape toate exerictiile.
Si știu ca nu este bine sa merg zilnic, dar nu stiu cum altcumva sa fac sa merg de 4-5 ori pe saptmana si tot sa antrenez fiecare mușchi de 2 ori