| Eugeniusu a întrebat:

Salut, TPU. Am o luna de cand fac sala de bodybuilding, iar acum am inceput a 2-a luna. Mi-a spus un prieten bun care face si el sala, ca pot creste masa musculara mai repede si mai bine cu proteine. Eu mi-am cumparat o punga de proteine la 1kg cu 60lei... este ca si cacaoa (prafuri), vreau sa stiu daca chiar o sa ma ajute sa-mi maresc masa musculara. Daca se poate sa imi dati si niste sfaturi in privinta asta, si unele sfaturi pentru sala. Va multumesc, dau funda si vot la cel mai bun raspuns!

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Pai stai.

Tu acum cate mese mananci pe zi pentru proteine?

Proteinele se iau in primul rand din mancare ( eu mancam 5-6 fripturi pe zi cand eram la masa musculara + multe alte mancaruri ).

p.s. : 60 de lei / 1 kg = ceva ieftin si prost...

| Eugeniusu explică (pentru Cosmin86):

Mananc de 3 ori pe zi, din cele 3 doar una e mai consistenta. Lichide consul 3l pe zi cam asa. Iar despre proteinele care le-am luat, pot sa spun ca n-am vrut ceva mai puternic, am preferat proteinele astea pentru ca sunt un fel de cacao. Le fac cu lapte inainte si dupa antrenamentele de la sala.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Eugeniusu):

Mda, 1 masa consistenta pe zi... si vrei sa pui muschi.

Mananca 6 mese pe zi, dintre care 4 sau 5 consistente.

proteine = carne, peste, branza, oua, nuci, migdale, caju, linte, naut, quinoa, fasole, mazare

Si zi exact ce ai luat, da link, sa vad si eu ce contine exact, ce firma, etc.

| Eugeniusu explică (pentru Cosmin86):

Hyper mass 5000 - 1kg.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Eugeniusu):

Ah, acum inteleg pretul.

Tu NU ai luat proteine, tu ai luat un weight gainer bazat pe CARBOHIDRATI ( are si proteine, dar foarte putine ).

De-aia e asa ieftin, carbohidratii sunt ieftini.

Proteine are doar 20 %... cand zici "proteine", zici la ceva ce are macar 75 % protine, 20 % = NESEMNIFICATIV.

Ala il iei pentru carbohidrati.

7 răspunsuri:
| Eugeniusu explică:

Sunt curios daca o sa se vada ceva... si ce pot sa fac ca sa ma ingras putin si sa cresc masa musculara? big grin

| sasha898 a răspuns:

In primul rind trebuie sa ne dai mai multe informatii despre varsta/kg/inaltimea ta. in a 2 rind la sigur ai luat un supliment proteic ieftin de calitate proasta.

| Eugeniusu explică (pentru sasha898):

Am 17 ani, 55 kg, 1.80. Suplimentul proteic este destul de bun, dar n-are prea multa concentratie... sunt doar asa pentru un impuls. O sa-mi cumpar mai tarziu o cutie de proteine asa prafuri, sunt la plic si costa 120lei. Ceva sfaturi?