| GeorgeEduard a întrebat:

am o mare problema... Am 16 ani, 1.89m si 97kg si vreau sa slabesc si sa-mi cresc masa musculara la piept, abdomen si brate.Eu am vrut sa ma duc la sala de fitness nu pot sa merg ca am un orar foarte incarcat la scoala.Ce pot sa fac in casa? Am vazut pe youtube exercitii pentru abdomen si brate de la Profession4Passion si m-am gandit sa incerc.Voi ce ziceti? Inca ceva...eu nu mananc mult, mananc la scoala ceva, cand vin acasa si seara inainte de 7.

11 răspunsuri:
| JohnnyBi a răspuns:

Vrei pe youtube ceva serios? cauta: scooby52, omarisuf, physiquesofgreatness, scott herman fitness.

astia au programe de facut in casa/curte foarte bune

| mgtow a răspuns:

Recomand sa incepi sala la 18 ani, acum organismul are nevoie sa se adapteze la crestere si dezvoltare pana la varsta majoratului. E suficient cu educatia fizica care o faci.

| neutrino a răspuns:

In primul rand ca iti trebuie un cantar cu ajutorul caruia iti verifici greutatea saptamanal. Esti constient ca nu vei putea da jos decat cu multa miscare si o alimentatie corespunzatoare, din care trebuie sa elimini tot ceea ce inseamna paine si paste fainoase, nimic prajit, fara dulciuri si bauturi alcoolice.

| Lothar a răspuns:

In primul rand e cam imposibil ce vrei tu, adica si sa pui masa si sa slabesti
Trebuie sa o iei progresiv, sa te gandesti asa : ori slabesc ori pun masa
Intai fa antrenamente HIIT, cu ocazia asta dai jos foarte repede, cu dieta si cardio ajungi la patratele
Exercitii pentru abdomen = 0, stii cand am aflat?
Cand faceam abdomene de 3 ani, in fiecare saptamana, si tot nu aveam patratele, dimensiunea fiind aceeasi, iar un prieten care n a facut in viata lui o flotare, nici un abdomen si nici nu putea sa faca avea un abdomen de mi a picat fata
So..HIIT de 3 ori pe saptamana, pentru piept, spate si brate ridici greutati, faci genuflexiuni (astea ard multe calorii), dieta (fara zahar, fara sucuri, fara prajeli, fara fructe)
O dieta bogata in proteine (piept de pui, peste), fara suplimente, mananca salate mai mult si legume, mananci la fiecare 3 ore si putin, nu de 2 ori pe zi si tot frigiderul, bei 2 litri de apa
Faza cu mancatul dupa ora 7 ca te ar ingrasa e o prostie, poti sa mananci cand vrei dar putin si ce trebuie
Cel mai usor e sa slabesti cand ai 100 de kg..mai greu e cand ai 60 sau 70 deci primele 20 kg o sa le dai foarte usor daca respecti ce ti am scris
In caz ca esti nelamurit imi lasi un id si te ajut

Răspuns utilizator avertizat
| 5yr0Kk a răspuns:

Pai..cum sa incep.
cam in situatia ta am fost si eu anul trecut 15 ani si vreo 86 de kg dar aveam indeva pe la 1.6
Am inceput drastic din prima si nu a fost prea bine..adica am dat joc vreo 16 kg in vreo 4 luni si acum incerc sa ma mentin
Zici ca n-ai timp de sala sau fitness, poti sa incepi sa bei mai multa apa(eu beau cam 2-3 litri pe zi, din cate am vazut ar fi indicat sa bei 0.3% din greutatea ta in litri, de exemplu la mine care am 70Kg ar trebui sa beau cam 1.2l/zi) si mai important sa nu neglijezi micul dejun.
Micul de jun trebuie sa fie bogat dar nu exagerat si grija cu dulciurile si painea
La amiaz mananci cam 65% din ce mananci dimineata
Seara ceva usor si inainte de 6(trebuie sa mananci cam cu 4 ore inainte de a te culca). Dupa 6 poti sa mai mananci niste fructe gen mere, ceva sa nu fie bogat in zahar.
Si ca exercitii cele clesice adica:Abdomene, Flotari si daca poti alergare dar nu dintr-o data, trebuie s-o iei usor
Spre exemplu poti incerca sa ajungi pe la vreo 75-80 pana prin vara si in timplul verii sa faci mai intensiv, faci si sala dar mai intai trebuie sa te obisnuiesti.
Si nu uita:Suntem ceea ce mancam si bem
PS:Fara sucuri, apa.Bafta!

| 5yr0Kk a răspuns (pentru 5yr0Kk):

Am gresit acolo era 2.1l/zi si incearca sa-ti faci un program de exercitii
de exemplu eu fac pana nu mai pot cate 2-3-4 serii de abdomene si flotari
si sa faci de exemplu Luni-Miercuri-Vineri, si in rest pauza..este nevoie de cate o zi pauza intre exercitii si poti merge sa alergi Marti si Sambata sau un fotbal cu colegii...Succes!

| Cosmin86 a răspuns (pentru 5yr0Kk):

Cu abdomene si flotari pui muschi la pastele cailor.

Apuca-te si tu de sah

| NekoLoriichan3 a răspuns:

Fă în fiecare seară 30 de abdomene si 30-40 de florări și încearcă să alergi aproape în fiecare seară... dupa ce termii bea apă cu gălețile că îți trebuie multă. Dacă nu merge, cumpără-ți niște haltere și fă cu alea exerciții epuizante.Era să uit,trebuie să ai grijă la alimentație:mănanca salata de legume si carne slaba(de pasare,iar iarna, mananca doap putin de porc, si aia făcută șnițel).Și, cum am mai spus:hidraează-te, bea muuuuulta apă.

| Cosmin86 a răspuns (pentru NekoLoriichan3):

Serios? In fiecare seara?

Muschii se dezvolta in zilelel de PAUZA.

In fiecare seara se antreneaza doar COPIII PAMPALAI si firavi!

| Ionut-Cosmin_Dunareanu_1995 a răspuns:

Pai, daca vrei sa slabesti eu zic sa te apuci de alergat. Pentru a-ti contura abdomentul, bratele si pieptul poti incepe sa lucrezi acasa exercitii de genul : flotarii, abdomene. Flotarile sunt un exercitiu bun pentru dezvoltarea pieptului dar si pentru brate. Incearca sa iti faci un program de care sa te ti si vei face progrese. Sper sa iti fi fost de ajutor!