| spidy a întrebat:

Am o mica dilema in legatura cu bratele, de cate ori e bine sa le antrenam? eu am 32 in brat, 19 ani, 64 kg,e foarte mic,faza este ca nu stiu cum as putea sa-l stimulez,am incercat n antrenamente,am schimbat exercitiile la fiecare antrenament, dar e foarte incapatanat, cu alimentatia stau ok! somn 9-10 ore zi...as dori macar 35-38 sa am in brat, multi zic ca e bine de 3 ori pe sapt. sa antrenezi bratele, altii zic ca este de ajuns odata pe saptamana...nu stiu ce sa mai cred, poate ma puteti ajuta voi! Multumesc!

14 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Cum lucrezi concret bratele? zi-mi antrenamentul actual

p.s. : da, la superserii obtii o pompare buna, dar nu sunt foarte eficiente pentru crestere

| spidy explică (pentru Cosmin86):

Pai la biceps fac asa: flexii cu Z 4 serii cate 12-10-8-6 repetari crescand greutatea dupa fiecare serie, apoi flexii ciocan tot asa, un exercitiu de izolare il fac l banca scott cu ganterele(fiecare mana separat) la sfarsit bag la scripeti superserie 35kg-30kg-25kg-20kg si cam atat, ce-i drept obtin o pompare destul de buna am cam 1.5-2cm in plus...acum lucrez de 2 ori pe sapt bratele!

| Cosmin86 a răspuns (pentru spidy):

Prea multe, ramai la 2 exercitii. Si baga si un ex. de baza, gen tractiuni

"acum lucrez de 2 ori pe sapt bratele", probabil o sa progreseiz de 2 ori mai lent, nu mai rapid

Asa o sa fac! deci sa lucrez doar odata?

Oricum se lucreaza de 2 ori ( bicepsul se lucreaza cand faci spate si tricepsul cand faci piept si umeri ), deci e suficient

Importanta e calitatea antrenamentului, nu cantitatea. Si repet : baga tractiuni priza supinatie

Mersi mult pentru sfaturi! o sa iti mai cer cateva cu timpulhappy
imi place culturismul pacat ca nu am corplaughing de fiecare data cand ma duc la sala o fac cu placere si acolo parca ma simt ca acasa....in 6 luni de sala am pus 4 kg e bine? fara suplimente...

Da, e bine. fiind la inceput, progresezi repede. apoi din ce in ce mai greu

o sa vezi ca muschii adevarati, cand ai deja masa, se pun 1-2 cm / an.

Pai eu am 1.80 65 kg..grasime foarte foarte putina, de piept si spate sunt multumit...dar de brate sunt un pic amarat, mi-as fi dorit macar 35cm.

Ce program ai pe saptamana? si cate mese ai pe zi?

Acum fiind in vacanta ...sala de la ora 10 luni marti joi vineri, 4-5 mese pe zi, faza e ca la micul dejun nu prea pot sa mananc copios (ora 6-7) dar imi pun 500ml lapte cu cereale integrale si fulgi+miere neaparat sau 2 oua fierte, ochiuri cu branza si legume
inainte de sala pe la 9 mananc 2 banane + mar sau piersica, nectarina etc

la 13 pranzul ciorba+ fel 2 (prefer mancarea gatita decat fast-food, e drept ca mai fur si cate un hamburgerlaughing )
somn 1-2 ore
pe la 17-18 o salata de legume cu branza, carne, paste, depinde

iar seara 20-21 sandwichuri /cana cu lapte, nu prea mananc multa paine-grasime inutila

| ionutvas a răspuns:

Fa sala multa

| MalusDacus a răspuns:

Incearca sa te fortezi, mai baga o serie sau 2 in plus, sau mai multe repetari, mareste greutatile.Eu am 35 la 80 kg, 20 ani.Bicepsul o data si tricepsul tot o data.Eu fac biceps cu spate si triceps cu piept sau baga niste proteine, creatina daca tot nu esti multumit, bafta.

| spidy explică (pentru MalusDacus):

Am bagat si suplimente dar, sunt un ectomorf incapatanat tarelaughing...am incercat tot felul de combinatii., am observat ca daca fac triceps biceps alternativ obtin o pompare destul de buna...o serie triceps una biceps si tot asa.

| MalusDacus a răspuns (pentru spidy):

Pfff schimba suplimentele, sau iau o portie mai mare de proteine.Nu este bine sa lucrezi 2 grupe mici in aceeasi zi asa mi-a zis instructorul dar daca la tine merge tine-o tot asa.Nu are cum sa nu cresasca da-l dracu de biceps, baga creatina http://www.megaproteine.ro/......uit-Punch/ uite, mananca mai mult, cu ambitie si rabdare creste pana la urma, bafta!