| AlexandruAAA a întrebat:

am o problema. Am 16 ani 175 inaltime si doar 53 de Kg. De peste 1 an de zile am ramas la aceias greutate. De circa 3 luni m-am apucat de exerciti cu gantere acasa pentru am mari masa musculara si consum circa 5 mese pe zi bogate in proteine. Am reusit sa-mi maresc forta cu mult (Pot sa ridic greutati pe care inainte nu puteam sa le ridic). Problema e ca am ramas tot la aceias greutate. Daca puteti sa ma ajutati cu cateva sfaturi. doaresc sa ajung la 65 de kg happy

2 răspunsuri:
| JohnnyBi a răspuns:

1. invata limba romana, da mai bine.
2. daca vrei kg in plus proteinele nu te ajuta. ai nevoie de carbohidrati. foarte multi.
3. ce inseamna 5 mese bogate (lasa proteinele din discutie)? 5 mese bogate la ce ai tu nevoie = peste 500g haleala/masa = peste 2 kg de mancare pe zi!
4. exercitii? ce exercitii? daca nu au intensitate si volum suficient nu iti vor da pofta de mancare suficienta. corpul ca sa ceara nutrienti are nevoie sa arda muuuuuulta energie. daca tu stai in fund 8 ore, dormi 8 ore, stai la birou 6 ore si faci sport 1 ora pe zi nu e tocmai suficient sa arzi energie. tu trebuie maxim din 2 in 2 ore sa rupi organismul, sa accelerezi metabolismul, foamea va veni de la sine.
5. maresc forta cu mult nu inseamna sa ridici greutati pe care le nu puteai ridica. cu mult inseamna sa faci ceva extraordinar pentru tine insuti. inseamna sa treci de la X kg la ceva gen 2X, 3X. nu ca puteai ridica 10 kg si acum poti 12 (da, teoretic inainte cand ridicai 10 nu puteai ridica 12, ceea ce te face mai puternic, dar nu cu mult, numerele sunt aleatorii).
6. problema nu e ca ai ramas la aceeasi greutate. e metoda ta proasta de a vedea situatia: daca tu poti ridica mai multe kg inseamna ca masa tu musculara s-a marit. ramanand la aceleasi kg inseamna ca grasimea ta corporala a scazut. deci nu este un capat de lume, este un inceput bun.

am uitat numarul urmator. sfaturi finale: baga mese bogate in carbo, baga macar 2 kg de mancare in tine pe zi ( nu trebuie sa incepi de AZI, dar usor, la fiecare masa mai adaugi o gura, usor, usor ajungi); fa antrenamentele alea ca si cum iti doresti sa musti din greutate; dormi cum trebuie.

eu la 16 ani aveam 50 kg la 1.73. 22 cm in brat.
acum la 26 de ani am 77 kg la 1.73, trec de 40 cm in brat.

problema? ahtiat ca tine sa pun kg mi-am dereglat corpul. acum orice rahat mananc se depune. trebuie sa fiu foarte atent cu ce mananc altfel burtica. si brate mari + burta = cocalar.

fii atent la ce iti doresti si cum aspiri sa ajungi acolo. sfaturile le ai, prelucreaza-le cum consideri tu mai bine

| Dreamer a răspuns:

Daca ai crescut in forta, dar nu si in masa musculara, atunci problema este alimentatia...si crede-ma când iti spun ca aia conteaza chiar mai mult decat antrenamentul in sine. Mananca mai mult...nu poti sa mananci mai mut? Intreaba doctorul ce suplimente poti lua la varsta ta pentru a-ti creste apetitul. Bafta si trage tare!