| JustAod a întrebat:

Salut TPU, as avea si eu o intrebare am 15 ani, 80 kg si fac sala de aproape 6 luni, sapt trecuta reusisem sa dau cu 90kg bench press, dar saptamana asta nu am mai reusit sa dau nici macar cu 85, voiam sa incerc 100, tin sa spun ca am facut inainte cam 3-4 serii de incalzire, si m-am simtit putin obosit astazi. Credeți ca asta ar motivul? Mulțumesc.

4 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Cel mai important este somnul, 2 litri de apa zilnic, carbohidrați dar fructe și legume fata ei nu ai energie,pune accentul pe alimentație, vezi de carne peste, pui, proteine și vegetale, normal că corpul obosește, in fapt studiile indica acelasi rezultate full body 3 zile per săptămână vs 5 zile pe părți, deși vezi de full body nu uita de cardio, tine post negru macar duminică

| siriusblack98 a răspuns:

Vezi ca ti-am zis ceva de supraantrenament tie din ce imi amintesc dar nu m-ai crezut. In momentul in care intri in supraantrenament, nu mai poti face progrese nici in masa musculara, nici in limits breaking iar de multe ori scade performanta in timpul antrenamentelor. Cat timp mananci cum trebuie, dormi cat trebuie, faci pauzele care trebuie, nu esti bolnav, n-ai voie sa nu resusesti sa lucrezi cu aceleasi greutati sau chiar sa progresezi.
Sfat, o saptamana pauza totala de la orice tip de antrenament si incerci dupa. Daca este supraantrenament, o sa iti revii.

| JustAod explică (pentru siriusblack98):

Nu prea inteleg ce ar trebui sa schimb ca sa nu ma mai supraantrenez

| siriusblack98 a răspuns (pentru JustAod):

Ti-am scris in raspunsurile mele de la intrebarile tale anterioare. Mai citeste-le odata si o sa vezi acolo ce ai nevoie. Vreau sa cred ca nu e nevoie sa ma repet de 3-4 ori ca sa intelegi un lucru simplu.