E bine ca te-ai lasat, muschii se dezvolta in zilele de pauza.
pieptul se lucreaza 1 data pe saptamana si NU cu niste BANALE FLOTARI
As putea sa iti spun 2 variante una care as faceo eu daca as fi in locul tau si una care o vad cel mai corect, asa ca o sa incep cu cea care o vad cel mai corect. In primul rand daca vrei sa te apuci de sala si sa ai randament trebuie sa mananci si sa te odihnesti cum trebuie cel mai important daca nu te odihnesti si mananci bine degeaba o faci si invers. Poti sa faci ce exercitii vrei dar imporant este la inceput sa le faci pe cele care le faci foarte bine.Ai putine kilograme incearca sa mananci cat de mult poti.Mananca : oua, alune, nuci, lapte, carne de pui de vita de peste, orez cu lapte. Dimineata mananca ceva usor apoi inainte de salaba mananca carbo dupa sala piept de pui. Il am pe un prieten slab si el manca de 7-8 ori pe zi cam din 2 in doua ore si nu manca pana nu se satura.Suplimente o sa zica toti sa nu iei si tu o sa zici ca nu ei dar adevaru e ca fara suplimente nu o sa faci nimic, adica o sa faci ceva dar o sa durezi ani multi si nu cred ca ai tu rabdare sa ajungi in 3 ani fara suplimente cand altu intr-un an cu sumplimente o sa fie foarte bine facut. Daca vrei sa iei suplimente ia-ti batoane proteice pentru inceput, apoi poti sa incerci whey protein si dupa juma de an de sala ia creatina. Daca ai timp sa te duci la sala in fiecare zi e bine sa lucrezi o grupa de muschi pe zi timp de 40 de minute apoi te duci acasa si te odihnesti. Cam atata iti pot spune pentru inceput mai multe o sa inveti la sala si de la altii baieti care sunt pe acolo.
Frate ești prea slab pentru sala mai ales greutati... ar trebui sa iți faci masa musculara sa măninci cam 5 mese pe zi si sa o ei ușurel...
Eu la fel am 15 ani DAR am 65 kg 1.80m si am corp de invidiat
Da,așa mulți se laudă, au „ un corp de invidiat ". Eu zic că ar trebui să lași sala o perioadă până fixezi bine gramatica limbii române. Nu există „ să o ei ", ei este pronume personal, poate iei ( de la a lua ), astă e verb, adevărat.
Frate ce vorbesti acolo? Nu conteaza cat de slab esti! Culturistii nu au DELOC grasime
Eu o sa-ti raspund invers... Din contra e cel mai bine sa te abuci de la virsta asta! Numai ca trebuie sa fii atent cu ce exercitii incepi. Important! Nici un fel de exercitiu care poate afecta coloana! In rest practic toate exercitiile sint bune! Dar in privinta alimentatiei ...sigur ca pentru a creste masa corporala ai nevoie de multe proteine care le gasesti in carne oua s.a.m.d. Glucide la fel ai nevoie pentru ca la sala ai nevoie de energie insa cu masura! Deasemenea si grasimile. Sa nu uitam si de vitamine care sint esentiale in dezvoltare! Sper ca te-am ajutat! Funda
2 paine pe zi, exercitii acasa ( flotari, abdomene si odihna ) la sala faci ce faci plus proteine si te faci calumea... asta i-a zis instructorul meu de sala prietenului meu si s-a facut calumea.
Nu are rost sa iei suplimente dupa parerea mea. Trebuie sa ai o alimentatie echilibrata si daca mergi la sala pentru prima data te sfatuiesc sa faci exercitii cu ajutorul unui instructor si sa il rogi pe el sa iti faca un program potrivit varstei/conditiei tale fizice. Cat despre flotari poti continua sa le faci, si eu fac cate 3-4 serii a cate 60-70 cand imi amintesc, faceam si eu zilnic dar m-am lasat. da', mi-e cam lene sa le mai fac O seara buna
Ar trebui sa mananci mai bine, in primul rand (lapte, oua, branza) ..in general, lactatele sa fie pe primul plan, pentru ca acestea contin proteine..Nu iti recomand sa iei chimicale de pe internet pentru ca nu ti-ar face destul de bine ..plus ca ar trebui sa mai gresti in greutate cu mult pentru ca esti inalt si slab ..si cele doua caracteristici, nu se "leaga"!
Poti incepe sala.dar sa stii ca nu vei face mare lucru, deoarece esti slab si nu poti ridica destul.
Iti propun sa mai iei putin, in greutate(10 kg) si apoi sa te apuci de sala, intr-un fel!
Altfel vei face degeaba si te vei trezi cu niciun rezultat!
Bafta!
Lactatele au proteina cu absorbtie lenta, sunt bune seara
in timpul zilei sunt mai bune alte surse de proteine