| Cosmin1122000 a întrebat:

Astazi am alergat, dar imediat am obosit. Alergam un minut si oboseam, dupa facand o pauza de 3-4 minute. Nefiind antrenat, ar fi mai bine sa-mi exersez muschii mergand cu bicicleta? Am 14 ani.

4 răspunsuri:
| AndreeaBaby22 a răspuns:

Hei. Ce ar trebui sa faci este sa o iei incet cu alergatul pentru a-ti obisnui si muschii si respiratia alaturi de bataile inimii. Incearca ( daca ai posibilitatea ) sa alergi pe o banda, pentru inceput, la viteza 5-6, dupa care cand muschii vor fi obisnuiti cu ideea, sa maresti ritmul si tipul petrecut alergand

| YoYo09 a răspuns:

Daca fugi o data pe an, normal ca obosesti. Fugi in fiecare zi si o sa vezi ca o sa progresezi.

| lBroken69 a răspuns:

Incearca sa mergi la alergat de 3-4 ori pe saptamana happy In 2-3 luni o sa te obisnuiesti, si nu va fi asa greu, ba chiar o sa poti alerga si mai mult happy
Lasand toate astea deoparte ai nevoie si de putina ambitie. big grin

| raMLesS a răspuns:

Prima oară alergi în popas pe loc 1 minut, apoi faci vreo 30-40 fandări şi începi alergatul, nu în sprint alergi vreo 10 minute dacă spui că nu prea eşti antrenat, apoi alergi 9:30 minute şi în ultimele 30s alergi in sprint maxim, pentru rezistenţă, şi faci o pauză, alergi in sprint maxim 20 secunde şi măreşti numărul secundelor cu 2, dar dacă înafară de asta poţi alerga pe nişte scări cu lungimea între 20-50 m sau un deal cu lungimea între 20-50 m sau mai mult, alergi in sprint maxim conometrezi timpul şi dacă ţi-a ieşit in jur de 35 secunde încerci să reduci numărul secundelor la 33 sau 34, data viitoare va trebuii să ajungi la 32 sau 33 secunde, şi tot aşa, faci 100 fandări cu pauză dar dacă poţi să faci fără pauză faci fără, alimentaţia contează, iată câteva legume din care poţi face salată:

http://sfatulparintilor.ro/......anismului/

Sper că ţi-am fost de ajutor.