| MihaiAlexandru11 a întrebat:

Salut,TPU.Ce pot face pentru a creste in masa musculara? Nu mai cresc deloc, de la 70 kg nu prea mai cresc și totuși as vrea sa ajung la 80 kg în masa musculara.Am 1.77 inaltime, 15-16 ani și vreau sa știu cum pot ajunge la 80 kg în masa musculara.Nu vreau intrebari de genul ca sunt bine pentru varsta sau inaltimea mea.Nu,eu nu ma simt bine în corpul meu și as vrea sa fiu mai mare. Bulking-ul meu este asa:dimineața mananc, nu mereu o omleta din 3 oua,brânză și ceva carne pun peste ele. Aproape de prânz,mananc fulgi de ovaz cu unt de arahide, lapte și banane.La prânz mananc 300g-400g de piept de pui cu o salata sau cartofi dulci.La cina mananc 200g de paste cu 100g de ton de peste și putina brânză peste.Oare ce pot sa schimb? Bani de suplimente nu prea am. Vreau răspunsuri bune, nu irelevante.Nu comentați aiurea, ci doar sfaturi bune de urmat.As vrea sa imi raspuna chiar Cosmin86 fiindca el se pricepe in sport si alimentatie.Multumesc,anticipat!

Răspuns Câştigător
| SkandallKamataru a răspuns:

Baiatu iti trebuie greutati (vesta/geanta cu greutati), in geanta poti pune bidon de apa de 10L si bagi nisip in el sa fie mai greu si faci flotari asa, te focusezi pe partea excentrica a unui exercitiu ca acolo cresti cel mai mult, faci 8-12 reps si 3-4 seturi cu pauza de 2:30-3:30 minute poate si mai mult, baga dips-uri tot asa cu greutati si cresti. valabil si la tractiuni, biceps curls, picioare, umeri, etc. muschii se pun greu, 3-5kg pe an, urmatorul an 2-3kg, urmatorul 1-2 si tot asa... degeaba faci tu bulk si pui 15 kile pe tine ca pui in cea mai mare parte grasime... ia-o usor, nu exista scurtaturi, maxim 1kg pe luna daca iei e suficient.
Daca o tii asa si faci ce trebuie, pe la 17-18-19 ani o sa fii calumea, nu ca faci tu un bulk si devii mai mare.

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Tu faci lucurile pe dos de aceea nu mai cresti!
Sala NU este recomnadata copiilor in crestere, fiindca inhiba hormonii de crestere si nu vrei sa ramai un pitic cu muschi.
Deci: opreste imediat sala si hraneste-te normal si sanatos fiindca la 15 ani este important sa stimulezi hormonii de crestere cu vitamine si minerale luate din fructe proaspete si legume variate, ca astea sunt cele care iti hranesc hormonii de crestere, evident si 1/3 carne care ajuta la cresterea masei muslcuare odata cu dezvoltarea sanatoasa si armonioasa a corpului.

Anii astia in care cresti nu te mai intalnesti niciodata in viata, daca acum iti bati jos de tine!
Muschii aia NU conteaza la anisorii astia, ca nu te pune nimeni in rama cu muschi, mai ales cand esti atat de micut de inaltime si asa vei ramane pe veci, daca nu-ti stimulezi acum, hormonii de crestere.
Sala si modelarea muschilor este recomandata dupa ce ti se opreste cresterea, adica dupa 18-20 de ani!

| MihaiAlexandru11 explică (pentru Violleta2022):

Eu știu ce spuneti dumneavoastră, dar eu nu fac sala, eu fac exerciții cu greutatea mea.

| Violleta2022 a răspuns (pentru MihaiAlexandru11):

Tocmai ca nu ai voie sa ridic greutati, fiindca greutatile sunt cele care-ti inhiba hormonii de crestere, iar la sala asta ai fii facut: ridicai greutati, dar nu-i nici o diferenta atat vreme cat le ridic acasa sau la un prieten.

| lpavel a răspuns:

Trebuie sa mananci 5-6 mese pe zi cu cat mai multa carne si sa faci antrenament 1 zi da 1 zi nu iar antrenamentul sa nu depaseasca 90 min. recomand 1 ora intens!
Cam atat trebuie sa faci iar daca te tii de acest program deja dupa 1 luna vei avea rezultate!

| MihaiAlexandru11 explică (pentru lpavel):

Mulțumesc mult! Zi frumoasa!

| gabicoo a răspuns:

De sport nu ai auzit?

| MihaiAlexandru11 explică (pentru gabicoo):

Nu,tu crezi ca eu fac muschi fără sport... Întrebare pusa de un om de n-are ce sa facă...ce sa mai.Fac calistechnics, dar și sala acasă, amandoua combinate.Cand triceps bag flotari, iar cu o banda elastica bag exercitii și asa pentru fiecare grupa combin variațiile de exercitii.

| DragosCeausu a răspuns:

Iei vit D3 de 2mii de unitati zilnic din septm pana in aprilie inclusiv. Adica in toate lunile cu R, iar magneziu cu vitaminele b o zi da una nu, este o cutir care are 45 de pastile le iei pana termini cutia cutia se cheama eurovita iar vit d3 de la nature's way