In opinia mea, amandoi sunt jucatori exceptionali, numarandu se printre cei mai buni din istoria fotbalului si ar trebui sa fim ferciciti ca suntem contemporani cu aceste legende ale sportului rege. Insa dintre cei doi, Messi este peste Ronaldo in momentul de fata, in special prin capacitatea de dribbling extraterestra, viziunea fantastica pe terenul de fotbal si capacitatea superioara de a citi jocul. Are viteza excelenta cu mingea la picior si finalizare de o precizie clinica. Cei care l-au vazut sezonul trecut de Champions League vor fi de acord cu ceea ce am zis. Singurele calitati ale lui Ronaldo sunt, dupa parerea mea, viteza, sutul de la distanta si modul in care loveste mingea cu capul. Dribblingul in jocul lui Cristiano e ceva de genul „a fost odata„. De asemenea, pot spune ca personalitatea lui Ronaldo ii calca pe multi pe nervi. De exemplu, sa zicem ca marcheaza cu poarta goala (ceea ce a facut cam tot sezonul trecut) la 3-0 pentru Real si el se bucura de parca ar fi marcat golul castigator dintr o finala de UCL. Se stie ca e ambitios, frate, dar nici chiar asa. Per total, Messi e superior lui Ronaldo. A, si de ce Ronaldo e comparat cu Messi, iar Messi cu Maradona sau Pele, legende consacrate in lumea fotbalului?
Deacord cu tot ce ai zis.
Per ansamblu nu știu dar Messi în ultimul timp mi se pare că joacă mai bine și e mult mai eficient în ceea ce face.
Clar ronaldo pentru ca are o tehnica mai buna si nu mai spun viteza
ma uitam de curand la un video in care ronaldo spargea 10 geamori de o data cu o mingie unul langa altul si i ti dai seama ce sut puternic are
Dupa parerea mea: Cristiano Ronaldo
de ce?
El stie sa suteze extraordinar cu ambele picioare, el nu este genul de om sa ceara pase in fata porti, suteaza de la distanta cu o putere incredibila mai ales cand sare sa dea cu capul... rupe poarta in doua.
Viteza. se spune ca este mai rapid decat un Audi happy el stie sa faca scheme cu mingea, driblingul este incredibil
Alcatuit din Step over, Rainbow, Elastic, si multe scheme complicate.
Messi: Un jucator extraordinar are 4 baloane de aur. Singurul jucator.
Un record urias de vreo 100 de goluri.
Nu stie sa suteze cu stangul, dar se demarca foarte bine astea i'a adus cele 4 baloane de aur, daca nu era Xavi si Iniesta acum avea 1 balon de Aur, nu prea stie sa loveasca cu capul, a fost driblat de Ronaldo, Ribery, Ronaldinho, Robinho, Kaka, Pepe si multi altii.
Nu pricep la ce te referi când spui că Messi nu știe să șuteze cu stângul, el fiind stângaci...
Ronaldo: da, suteaza bine si are viteza;
Ronaldo ESTE FIX GENUL DE OM CARE ASTEAPTA PASA IN FATA PORTII. Cel mai concret exemplu care il pot da acum este meciul in care l a injurat pe Bale de toti sfintii ca a tras la poarta si nu i a pasat lui in fata portii.
Care este ultima data cand Ronaldo a facut "o schema" demna de apreciat? Tu ai vazut golul lui Messi din finala Cupei Regelui din Spania? Cand sau daca a facut Ronaldo asa ceva?
Messi este intr-adevar extraordinar care ar fi avut acum 6 Baloane de Aur daca nu pleca Guardiola de la Barcelona.
Cum adica nu stie sa suteze cu stangul daca omu e stangaci?
Si ce daca Ribery l a driblat pe Messi? E cumva fundas si nu stiu eu? Treaba lui e sa marcheze goluri nu sa faca faza defensiva. Si Dani Alves i a dat minge printre picioare lui Ronaldo si nimeni nu a facut mare tam-tam despre asta. Peace!
Eu nu cred că unul este mai bun ca celălat. Fiecare are calitătile lui. Daca ronaldo are o forta net superioara, mesii este mult mai tehnic. In plus nu cred că cei doi pot fi comparati, deoarece mesii a ajuns unde este datorita talentului iar ronaldo a ajuns la un asemenea nivel prin foarte multa muncă.
IonutRonaldo7 întreabă: