Da, nu e chiar mult. Greuatea "ideala" ar trebui sa fie 83 kg, dar se accepta si +/- 10%.
Nu stiu daca durerea din tibie are legatura cu ligamentele, insa m-as asigura mai intai daca e chiar la tibie sau la muschii longitudinali (tibiali). Ar putea fi si tibia, daca ai facut salturi multe, cu centrul de greuate balansat spre fata.
Cel mai probabil ca o sa-ti treaca de la sine. Insa, in orice activitate fizica, trebuie sa incepi treptat, nu sa te arunci la prea multe inca din prima zi. Incearca sa faci un soi de incalzire inainte, fandari, sarituri usoare, ridicari de genunchi, genuflexiuni.
Mereu facem incalzire inainte de antrenament, chiar foarte multa incalzire, deoarece avem antrenor, iti dai seama ca nu ne-ar lasa sa ne accidentam
Cica nu e mult 90 la 1.83, eu am 1.82 si am 73, hai nu fac sala de un an ca tine fac mai mult, asta ca fapt divers sa nu ne raportam strict la "nu e asa mult la inaltimea mea".
problemele tale sunt de la articulatii care sunt supuse unui stres continuu, evident toate astea din vina surplusului de grasime:
faptul ca duci acum antrenamente nu iti va garanta ca si in viitor o vei putea face, momentan fa o pauza pana iti trece si da cu diclofenac gel si pe viitor atentie mare la eforturi de genul daca te stii cu probleme excesive de greutate.