Sunt mai multe sporturi decat tenis,decat sasi pierzi timpul incearca alt sport gen Handball sau fotbal sau gimnastica sau alergare sau pur simplu sa mergi la sala,daca an adn tau nu esti programata sa faci acel sport sunt sanse mai mici, tu cred ca esti mai mult spre stiinte, deseneaza mai mult, invata mai mult din literatura, compune poezi, povesti, vezi ce abilitati au parinti tai
Scopul tau e sa ajungi sa joci bine sau sa te simti tu mai bine in pielea ta, sa fii mai activa si sa nu te mai simti inutila?
Pentru ca eu vad mai multe laturi ale problemei aici.
Sa incepem cu ce intrebi direct. Daca incepi un sport, incepe-l cu un antrenor care iti intelege nevoile ca sa adapteze antrenamentele dupa tine. Daca te poti tine sa faci de 2-3 ori pe saptamana pentru cativa ani, este extraordinar. Dar nu incepe brusc, cu multe antrenamente si foarte intense, pentru ca iti va fi foarte greu, rezultatele nu vor veni imediat, te vei demoraliza si te vei lasa. Ia-o treptat. De asta am spus ca e ok sa ai un antrenor care se muleaza dupa tine.
Daca scopul tau e sa fii mai buna decat colegele tale la sport, nu vei reusi. Daca scopul tau e sa te simti tu mai bine, vei reusi chiar si dupa 3 luni de antrenamente regulate. Daca scopul tau e sa joci bine, depinde in functie de sportul ales si de cat de mult te prinde, dar in principiu, 2-3 ani e un termen rezonabil sa ajungi sa fii buna la ceva ce abia incepi.
Apoi, faptul ca te simti inutila poate fi si pentru ca cea mai mare a timpului ti-o petreci in casa si, cel mai probabil, nu faci nimic productiv. Umple-ti timpul liber cu diverse activitati (unele sa iti faca placere, altele sa fie mici responsabilitati, ca sa ai un echilibru), iar la finalul zilei desi vei fi mai obosita, vei avea un sentiment de implinire.