| AlexDSC a întrebat:

Salut TPU, de cateva luni fac antrenamente de acasa pentru cresterea masei musculare. Acum cateva zile mi-am cumparat proteine (whey mass gainer). In ce cantitate trebuie sa iau proteinele si exista riscul de a stopa cresterea in inaltime? (contine si creatina 3g)

6 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Masa musculara acasa = aberatii de copii mici si firavi

Lasa prostiile si du-te la sala.

p.s.: tu nu ti-ai cumparat "proteine", ci un gainer bazat pe CARBOHIDRATI (are si ceva proteine, dar foarte putine).

| aXy99 a răspuns:

Nu iti stopeaza nimic cresterea in inaltime. Nu exista o doza anume. Depinde cat mananci. Daca mananci putin, completezi cu gainerul respectiv, daca mananci normal, nu iei gainer sau iei o doza mai mica. Daca mananci mult, dar putine proteine, cumpara-ti WHEY PROTEIN, nu GAINER, ca ala are carbohidrati multi si prosti (majoritatea simpli) si vei consuma multe kcal in plus ce se vor depune sub forma de grasime. N-are treaba nici creatina cu cresterea in inaltime.

| Zuzu1991 a răspuns:

Ieri am baut alcool 96 de grade
azi dimineata mi-am bagat cola direct in vena

EXACT LA FEL suna si intrebarea ta, vreau sa imi creasca libido... asta, masa musculara dar sa si cresc in, inaltime asa ca bag chimicale la greu

| dinaprilie a răspuns:

Acrie pe cutie cum sa le iei/amesteci cu lichid. Daaa..cati ani ai daca e problema cu inaltimea?

| AppleFanBoy a răspuns:

Salut! In primul rand e scris pe cutie in ce masura trebuie sa le iei. Acum depinde si de nivelul de exercitii pe care le faci si cat de intens e antrenamentul. Eu de exemplu faceam un shake de proteine si puneam 3 capace. La mine pe pachet imi scria ca asta inseamna 80g de proteina pura din zer. Luam in fiecare zi la fel. Odata ce te antrenezi frecvent, in zilele de repaus proteinele te ajuta sa te recuperezi, de aceea eu le luam in fiecare zi. Ai putea sa iti cumperi si creatina. Pe mine m-a ajutat enorm. Se cunoaste diferenta, mai multe repetari si mai multa forta in antrenament. Ai mai intrebat daca proteinele iti stopeaza cresterea, din contra! Daca inca esti in crestere si consumi proteine te poti dezvolta la potential maxim. Pe langa asta trebuie sa fii atent si sa iti iei macronutrienti necesari in fiecare zi. Gandeste-te ca eu cantaresc 110 kg si nu puteam face nici o flotare. Dupa mai multe suplimente, proteine, creatina si antrenamente am reusit sa ajung la 20 de flotari. Pot face si plank mai mult de un minut. Nu am fost nici macar la sala, am exersat acasa. Pentru sfaturi, diete si informatii m-am documentat singur de pe internet si am reusit. Dieta cu care mi-a fost cel mai bine a fost High Protein Diet. Atentie si la carbohidrati! Trebuie sa consumi destui in timpul antrenamentului. Iti urez mult succes si nu te lasa de exercitii. Eu m-am lasat din cauza serviciului fiindu-mi imposibil sa imi gasesc timp liber avand in vedere ca fac si ture de noapte si ture de zi.

| IKugaI a răspuns:

Da sa știi ca nu merita, de obicei se ia în jur de 300 de grame depinde de produs da ai de grija ca nu te îngrași ca un gainer bun are în jur de 1000+- calori pe porți și dacă mai și mănânci mult te rotunjești