| ogreaxel a întrebat:

De ceva timp m-am apucat de flotari, sunt la inceput si fac cam 20 odata. Cum ar trebui sa le fac? Sa le fac in fiecare seara sau in fiecare dimineata sau odata pe saptamana dimineata, la pranz si seara?
Dar pentru brate? Dispun de 2 greutati de 5kg, cand si cum ar trebui sa le fac?

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Nu faci pe zi, faci o data la 2-3 zile o grupa. Daca azi faci piept ( flotari ), maine faci altceva, poimaine altceva, etc.

23 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Ce obiective ai?

| ogreaxel explică (pentru Cosmin86):

Sa creasca muschii cat de cat.

| Cosmin86 a răspuns (pentru ogreaxel):

Nu asa se fac muschii... o sa cresti un pic la inceput, ca nu esti obisnuit cu efortul, dar o sa te plafonezi repede.

In primul rand cu flotari faci PIEPT si putin alte grupe ( triceps si deltoid anterior ).

IN al doilea rand, muschii cresc in zilele de pauza... de-aia e recomandat sa lucrezi tot corpul, o grupa / saptamana, antrenament intens ( maxim 8 repetari, poti mai multe, maresti greutatea, in sportul asta maresti GREUTATEA, NU numarul de repetari ) si apoi odihna + mancare. Eu spre exemplu, de cand pot face mai mult de 8 tractiuni, leg discuri de mine... asa se face treaba.

Vezi ca in sportul asta alimentatia e cea mai importanta, mult mai importanta decat exercitiile.

Deci cam cate ar trebui sa fac pe zi si cand? Ma refer la flotari si la exercitiile cu greutati.

Sa fac dimineata, la pranz si seara sau doar odata pe zi? Daca e odata pe zi, cand ar fi cel mai indicat?

Ce? flotari?

Flotarile si exercitiile cu greutatile.

Flotari zilnic = progrese foarte slabe la piept

Ti-am explicat ca muschii cresc in zilele de odihna... eu las 6 zile pauza la un muschi dupa ce-l lucrezi si ca rezultat am 43 in brate

Daca vrei s-o tii pe a ta, cu antrenament de copil mic ( zilnic ), atunci sa nu te astepti la rezultate.

uite aici : www.culturism.ro

M-am exprimat eu gresit. O sa lucrez odata la 3-4 zile. Dar in ziua in care fac, cand trebuie sa le fac? Trebuie sa fac dimineata, la pranz si seara sau le fac doar odata in acea zi? Daca doar in acea zi, atunci cand?

Le faci la 2 ore dupa o masa consistenta, ca sa le oferi muschilor nutrientii necesari.

Dimineata te antrenezi doar cand vrei sa slabesti, atat.

Cand vrei sa pui muschi... dupa-masa. Eu iti recomand sa ai 3 mese inainte de antrenament si 1-2 mese dupa antrenament.

Deci cel mai bine ar fi sa ii lucrez doar odata in ziua aia nu?

Normal...

Exista o singura metoda sa-i lucrezi de 2 ori, sa nu fii natural ( adica sa stai cu seringa de steroizi dupa tine )

Nu faci pe zi, faci o data la 2-3 zile o grupa. Daca azi faci piept ( flotari ), maine faci altceva, poimaine altceva, etc.

| CaptainPanda a răspuns:

Buna! Fa-le de dimineata inainte sa mananci si seara. Odata la o saptamana este putin.Ex. pentru brate:exista doua variante-sa te duci la sala(unde te invata profesorul)ori acasa unde le poti face cand vrei.
Sper ca te-am ajutat

| Korman a răspuns:

Conteaza sa le faci si in general sa faci sport.Mai bine zic eu ar trebui sa le faci dimineata.

| Toti2013 a răspuns:

Mai iti spun eu cum sa faci.In dimineata 30(20-10) dupa amiaza 30(20-10) iar seara 40 (20-20.Asa o sa poti face si 100 odata dar si o sa fii tare la schandemberg.Eu inainte eram cel mai slab din liceu la schandemberg dar acum ii duc si pe astia de clasa a 12 si sunt doar pe clasa a 9-a.In prezent fac 50 flotari odata dar inainte de abia faceam 5.Bafta sper ca te-am ajutat.

| ogreaxel explică (pentru Toti2013):

Sa le fac in fiecare zi? Si flotarile si exercitiile cu greutatile?

| Toti2013 a răspuns (pentru ogreaxel):

In fiecare zi dar o zi o iei ca pauza.Sa-ti treaca febra musculara happy, dar nu te speria.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Toti2013):

Sigur esti bun la skandenberg de la flotari...

alt copil mic

| Cosmin86 a răspuns (pentru Toti2013):

Copil mic, invata sa te antrenezi

| Toti2013 a răspuns:

Exercitiile cu greutati fale doar o data pe zi cam vreo 30 min sau chiar mai mult.Cel mai bine ar fi sa faci exercitiile cu greutati amiaza.

| Toti2013 a răspuns:

Daca vrei poti sa urmezi si aceste exercitii pentru un abdomen perfectbig grin

| ogreaxel explică (pentru Toti2013):

Nu am nevoie de un abdomen perfect, mai ales pentru ca abdomenele iti distrug coloana.
Eu am intrebat doar cand se le fac, nu modele de exercitii.