Conteaza foarte mult daca acele 5-600 de calorii sunt luate dintr-o pizza sau dintr-o salata cu piept de pui.
Cat timp ai mese echilibrate nutritional, nu este nici o problema. Risti doar sa pui la loc kg. daca revii la 3000 calorii/zi, deci adopta un stil de viata pe care sa-l poti duce daca vrei sa-ti mentii greutatea.
Dupa ce ai ajuns la greutatea pe care ti-ai propus-o ar fi bine sa maresti putin numarul caloriilor, 600 e cam putin. Si sa faci miscare fizica, astfel consumi surplusul.
Desigur, aceasta alimentatie daca ii pot spune asa... a fost ceva extrem sa pot slabi rapid intr-un timp scurt. Insa mai o tin cam 1 saptamana si voi incepe sa mananc normal. 500 de calorii luate din chestii usoare ca de exemplu, iaurt foarte usor, supa, rosii, castraveti, porumb, ridichi. Dupa 6 numai mananc, iar dimineata pe stomacu gol imi fierb un pahar de apa plata cu lamaie. Intr-adevar e greu de tinut aceasta dieta insa mai o tin 1 saptamana sa ajung la kilogramele dorite dupa care voi incepe sa mananc normal insa sanatos, sa ajung undeva la 1000-1200 de calorii pe zi dar fara grasimi.
Atunci nu uita de sport, fiindca organismul ti s-a invatat cu un deficit caloric si risti cateva kg sa pui inapoi cand dublezi numarul caloriilor.
Dar fiindca nu poti si nu e sanatos sa traiesti asa tot restul vietii, incearca macar o luna, doua, pana ti se invatat corpul din nou cu hrana suficienta sa faci putina miscare.
Fa sport, pastreaza o alimentatie echilibrata si slabesti, nu foame si dupa capul tau. Si nu poti sa chinui corpul de la 3000 la 500 brusc, trecerea o faci treptat sa se obisnuiasca si el
Sanse sa te imbolnavesti ai doar daca privezi organismul de vitaminele si nutrientii necesari.
Incearca sa ai mese echilibrate din acest punct de vedere, in care sa se gaseasca tot ce ai nevoie si calorii putine.
Cauta pe net alimentati sanatoasa dieta, vezi ce gasesti.
Mananca musli pentru fibre, carne de pui/curcan la gratar, peste la cuptor, albus de ou, caju si migdale crude. Multe legume si fructe, de evitat fasolea, porumbul, strugurii, painea, pastele fainoase.