Nu face nici un sens ce spui tu, cu "pusul caloriilor" pe exercitii.
Slabitul sanatos se face reducand caloriile mancate si facand sport intens, cel putin 30 minute pe zi.
Deficitul caloric se poate obtine mancand 1000-1200 calorii pe zi!
Dupa cum vad eu tu esti un copil care abia a terminat clasa a VII-a, asadar ai 13-14 anisori si in acest caz este recomandat sa faci mult sport, ca sa nu stagnezi cresterea si dezvoltarea ta fizica si evident sa mananci sanatos, multe fructe proaspete, legume si carne.
Elimina din hrana ta zilnica ta tot ce contine cereale: paine, orez, paste fainoase, foitaj, dulciuri, prajituri, sucuri si inghetata.
facand zilnic sport vei vedea cum se topesc grasimile si cresc muschii si oasele, dezvolantdu-te frumos, armonios si sanatos.
Ca fapt divers, ai desemnat ca răspuns câștigător răspunsul dat de o femeie de vreo 50 de ani care nu are nicio treabă nici cu nutriția, nici cu sportul.
Ca să îți răspund la întrebare în primul rând:
În principiu faci exerciții după ce mănânci (dar nu imediat după, lași să treacă minim o oră), ca să ai energie și resurse de refacere. Oricum, pentru exerciții ușoare nu prea e relavant când le faci. Contează la antrenamentele intense, unde există și masă înainte și post-efort, ambele fiind gândite în funcție de resursele necesare pentru organism înainte și după efort.
Dacă tu arzi 400kcal facând mișcare, nu, nu îți va crește senzația de foame imediat. S-ar putea să ai impresia asta din cauza deshidratării, de aceea e indicat să bei suficientă apă (există această tendința de a se confunda senzația de foame cu cea de sete). În schimb, daca ești într-un deficit mare, pe parcurs organismul tău îți va cere mâncare. Practic îți cere să-i dai atât cât arde. Iar dacă nu-i dai, va fi redus metabolismul, e o simpla reacție de adaptare.
În al doilea rând voiam să explic ce e greșit în răspunsul doamnei de mai sus, dar ca de obicei a dat un răspuns cu totul idiot încât dacă m-aș apuca să-l iau să-l contrazic, m-ar durea capul.
Buna.
Te referi la antranament intens gen sala, ridicari de greutati, etc?
Eu de exemplu am inceput o dieta sa zic asa, nu mai beau alcool ( am 34 de ani ) nu mai mananc dulciuri, nu mai mananc la ore tarzii, prajeli, paine, etc. alerg 6-8km aproape zilnic, fac in jur de 300 de abdomene, cu flotarile nu prea ma impac si usor, usor am inceput sa am acele "patratele".
Ideea este ca uneori ma simt asa "lesinat"de foame... sau doar e o senzatie, intre mese inainte sa fac miscare cu o ora mai bag un baton proteic si simt ca ma ajuta, imi da mai multa energie.
Daca elimini sucurile si orice tampenie care contine zahar, nu mananci nimic intre mese o sa obtii rezultate.