anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

deci am 14 ani, sunt BAIAT!

Daca nu am deloc burta, si cand stau drept am abdomenu plat, cum pot face patratele? Puteti sa imi dati exercitii si acasa si la sala. ( dar la sala sa-mi ziceti cum arata aparatul, ca sunt nou.)

PS : Am 48 kg, clasa a 8a.

FUNDA, LIKE A BOSS!

Răspuns Câştigător
| Epigonul a răspuns:

Daca vrei sa iti lucrezi abdomenul iti recomand acest program https://www.youtube.com/watch?v=jyQXQbFH3P0
Daca reusesti sa il faci o data pe zi, esti balena! La sala te poti axa pe restul grupelor de muschi, sau poti aplica programul la sala, dar nu are rost sa pierzi acolo timpul cu un exercitiu ce poate fi facut si acasa la fel de usor.Bafta!

| Cosmin86 a răspuns (pentru Epigonul):

Abdomenul se lucreaza o data pe saptamana, ca orice alta grupa.

muschii de pe abdomen sunt facuti FIX din acelasi tip de celula ca orice alt muschi, asa ca nu inteleg de ce l-ai lucra diferit, ca sa ai rezultate mai proaste?

| Epigonul a răspuns (pentru Cosmin86):

Este un program de 8 minute, care iti cere sa faci 30 repetari din fiecare serie, pentru inceput el va face doar 10 si poate asa va si ramane, cu alte cuvinte, pot fi si 5 minute de abdomene pe zi, nu cred ca este atat de crucial incat sa fie nevoit sa il lucreze o data pe saptamana. Daca el vrea sa isi lucreze abdomenul precum oricare alta grupa atunci da, antrenamentul va fi mult mai intensiv, nu de 5 minute.Programul in sine, spune ca trebuie sa lucrezi acele exercitii pentru inceput, o data pe zi, timp de cel putin 2 saptamani, dupa care vei trece la nivelul 2 care este acesta http://www.youtube.com/watch?v=44mgUselcDU urmat si el la randul lui de nivelul 3.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Epigonul):

Citeste descrierea de la nivelul 1, spune sa faci o data la 2 zile, iar la nivelul 2 nu mentioneaza nimic legat de asta => se face la fel.

Niciun exercitiu nu se fac zilnic, daca lucrezi mai putin intens, poti face o data la 2 zile.

| Epigonul a răspuns (pentru Cosmin86):

Aici ai dreptate, admit.Cand am citit "Perform this workout every second day" in loc de second,m-am gandit la single day si de aici s-a creat confuzia.Mie mi-au recomandat niste oameni in sala,acest exercitiu,o data pe zi,oameni care aveau ani de sala in spate, mi-am zis ca stiu despre ce este vorba, dar au omis o mica mare parte se pare, de aici si confuzia cu single day, eram prea sigur pe mine.Peace!

| Epigonul a răspuns (pentru Cosmin86):

Dar tot nu este nevoie ca acest exercitiu sa fie lucrat o data pe saptamana laughing nici ca mine, nici ca tine.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Epigonul):

Pentru ca e prea putin intens, eu ziceam 1 data pe saptamana antrenamente intense, cu care chiar se obtin rezultate happy

| Jorah a răspuns (pentru Cosmin86):

Deci, programul asta : http://www.youtube.com/watch?v=jyQXQbFH3P0
De cate ori sa il fac pe saptamana? pentru rezultate cat mai repede, nu zic 1 saptamana 2, zic asa nu sa stau 1 an pana sa se vada ceva.

20 răspunsuri:
| Lionsgate a răspuns:

Patratelele se dezvolta odata cu varsta, poti sa ai patratele http://fitnessurban.ro/ aboneazate aici gratuit, si o sa inveti mai multe, si mare grija al alimentatie:D succes

| MrEvil89 a răspuns:

Esti la o varsta la care nu ai ce cauta la sala pentru esti inca in faza de crestere.incearca acasa facand abdomene, genoflexiuni.

| MariiiaR a răspuns:

1. Nu evita grasimea!

Atunci cand iti dai seama ca grasimile sanatoase (ulei de masline, nuci, peste gras) joaca un rol esential in mentinerea unui metabolism bun si in productia de energie, eliminarea lor devine o idee nu tocmai inteligenta.

2. Momentul potrivit pentru carbohidrati!

Dimineata, cu aproximativ 2 ore inainte sa te antrenezi, si la o ora dupa ce te antrenezi, din nou. Mananca cartofi, orez, fulgi de ovaz, paine integrala si fructe.

3. Nu iti bea caloriile!

Un shake, de preferat dupa antrenament, e foarte bun, pentru refacerea rezervelor de nutrienti. 3-4 shake-uri pe zi, in locul mancarii solide, nu e bine deloc, pentru ca o sa ti se faca foame rapid dupa ce le bei. Mananca mancare solida in restul zilei.

4. Evita un mic dejun bogat in carbohidrati simpli!

Carbohidratii simpli (dulciuri, patiserii, paine alba, cereale, etc), dau un raspuns insulinic puternic, ceea ce va duce la un spike de energie temporara, apoi o prabusire a nivelului de energie (cand simti din nou nevoia de ceva "dulce"). Incearca in schimb un mic-dejun bazat pe proteina si carbohidrati complecsi (omleta cu legume, fulgi de ovaz cu lapte, etc).

5. Concentreaza-te pe DOZA MINIMA EFICIENTA cand faci cardio!

"Slabitul" e un mecanism de adaptare. Cand corpul simte ca are nevoie de mai multa energie, se adapteaza eliberand din rezervele de grasime acumulate. Numai ca, raspunsul apare treptat, si stimulul trebuie crescut constant.

Daca incepi prin a face direct 3-4 sedinte de antrenament HIIT pe saptamana, dupa cateva saptamani, corpul o sa se adapteze la stimul si nu o sa mai arda grasime in plus. Daca, in schimb, incepi cu o sedinta, o sa poti sa cresti intensitatea si numarul de sedinte in saptamanile urmatoare, atunci cand ajungi la un platou.

6. Roteste-ti sursele de proteina!

Atunci cand mananci surse diverse de proteina, absorbtia si digestia este imbunatatita, ceea ce va duce la cresterea masei musculare (tesut activ, care arde grasimea chiar si cand stai degeaba). Incearca curcan, peste, vanat, iaurt grecesc.

7. Frecventa exercitiilor pentru abdomen

Abdomenul este un muschi, la fel ca ceilalti muschi. Se aplica aceleasi principii. Antreneaza-i intens, o data sau de doua ori pe saptamana. Oricum, muschii abdominali sunt folositi in aproape toate exercitiile pentru celelalte grupe.

8. Evita "pastilele pentru slabit"!

Un abdomen frumos nu vine intr-o sticluta, flacon sau borcan. Evita "plasturii pentru slabit", "capsulele cu supa de varza", si orice alte bazaconii. Concentreaza-te pe o alimentatie corecta, un program solid de exercitii, si odihna suficienta.

9. Nu-ti pierde concentrarea!

Cea mai grea parte atunci cand incerci sa obtii un 6-pack sunt primele 3-4 saptamani, cand nu pare sa fie nici o modificare vizuala in felul cum arati. Nu-ti pierde concentrarea. Atat timp cat pierzi 0, 5 – 1 kg pe saptamana, esti pe drumul cel bun, si vor aparea si patratelele.

10. Nu-ti fie frica ca o sa pierzi masa musculara!

Masa musculara nu se pierde asa usor cum cred unii. Atat timp cat nu incerci sa slabesti drastic si dramatic intr-un timp foarte scurt, nu o sa ai probleme cu pierderea masei musculare.
Bafta!happy

| Madda16x a răspuns:

O sa-ti fie greu :
In fiecare seara
-50 abdomene[cat mai rapide FARA INTRERUPERE!
-Mananca mai multe fructe [incearca ]
-Evita ecscesul de dulciuri
-barcuta[este foarte buna] 20-25
Sper ca te-am ajutat :*
Funda? :*

| Jorah a răspuns (pentru Madda16x):

50 abdomene? fac si 100 fara intrerupere tongue eu vroiam alte feluri de exercitii pentru abdomen.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Jorah):

Alte feluri de exercitii :

- ridicari de picioare din atarnat ( sau stand pe spate ), cam singurul exercitiu care lucreaza partea de jos a abdomenului
- crunch inversat sau normal
- bricege
- aplecari la cabluri

50 = prea multe, cand faci peste 20 adauga greutate.

| alex556 a răspuns:

Daca ai inaltime de peste 1.90 te poti duce la salalaughing)...dar daca esti mic la inaltime mai bine mai asteapta pana pe la 17 17 ani!

| nesuferit a răspuns (pentru alex556):

Sala nu stopeaza cresterea o.0

| Jok3rul2013 a răspuns:

Fii atent intra pe youtube home aerobic si vei face un abdomen extraordinar. funda?

| CarminaCool a răspuns:

1. Forta. Seturile de forta le vei executa in deschiderea antrenamentului. Seturile de forta presupun executarea de 3-5 repetari. Foloseste aceeast greutate pentru toate seturile. In cazul in care poti executa la fiecare set cate 5 repetari, atunci creste greutatea pentru a-ti scadea putin capacitatea. Va trebui sa introduci in antrenament 2-4 seturi de forta pentru grupele musculare majore, iar pentru grupele musculare mici, numai 2 seturi de forta. De notat ar fi ca pentru anumite grupe musculare mici seturi de forta nu isi au rostul sau nu sunt realiste. De exemplu, antrenarea muschilor abdominali cu o rezistenta uriasa ar reprezenta o chinuiala cam inutila.

2. Masa. Seturile de masa se vor situa in zona de 6-12 repetari. Foloseste aceeasi greutate pentru toate seturile. Ca si in cazul primului antrenament, daca ti-e usor sa executi 12 repetari la toate seturile, atunci creste greutatea. Pentru grupele de muschi mari vei executa 4-6 seturi la fiecare antrenament pentru doua exercitii diferite. Grupele de muschi mici vor fi supuse la 2-4 seturi si un exercitiu-doua/ antrenament. Poti alege sa executi 3 seturi din acelasi exercitiu.

3. Ardere/rezistenta. Va trebui sa faci 1-2 seturi de rezistenta pentru fiecare grupa musculara – in general ar fi bine sa alegi execitiile de izolare. Alege o greutate care iti va permite sa faci cam 15-20 de repetari si executa un total de 40 de repetari. Sigur te intrebi cum? Fa cat mai multe repetari, ia o pauza scurta si reia sirul de repetari. Fa pauza atat cat iti trebuie sa te energizezi pentru executarea a inca 3 repetari. Trage de tine pana cand executi 40 de repetari in total. Daca observi ca poti face 25+ de repetari din momentul in care ai inceput fara a te opri, creste greutatea. Grupele de muschi mari au alocate doua astfel de seturi, grupele mici 1-2 seturi de rezistenta.
big grinurata 1 ora si jumatate

-5 serii 20 abdomene
-5 serii 20 flotari
-Exercitii picioare

-Ridicat greutati 5kg 5 serii 25-30

| NicuCeausescu a răspuns:

Flotari! cauta pe net exercitii pentru musculatura! Funda? blushing?