| StefanFlorea a întrebat:

Salut TPU, e rau ca fac powerlifing la 14 ani, nu de performanta, dar fac în sala, cel mai mult pun 100 kg? Mulți îmi spun ca e foarte exagerat la vârsta mea având în vedere ca am 53kg și 1.62, dar le fac cu centura și cu spatele drept.

Răspuns Câştigător
| AnastasiaK a răspuns:

Vai, îmi cer scuze că n-am apărut când am fost invocată, eram la antrenament big grin Deci, cu întârziere, te întreb: ce te face să crezi că sunt eu profesionistă în datul cu părerea? Dacă despre arte marțiale pot să vorbesc, din motive evidente, despre bodybuilding îmi permit prin prisma faptului că am prieteni care au făcut/fac de performanță și am studiat și eu destul domeniul, despre atletism la fel, iar la fotbal/baschet/tenis mai am rareori păreri bazate pe experiența și studiile unor prieteni, aici chiar nu-mi permit să mă bag.

Tot ce știu e că IPF (federația internațională de powerlifting) i-ar permite să participe la competiții la vârsta asta și că, dacă are o forma corectă și un antrenament corect, nu are ce să pățească. Dar nu cunosc "longevitatea" vieții de sportiv aici, deci știu că nu e rău ce face, dar habar n-am dacă e bine (orice sport are o vârstă la care e indicat să te apuci). Mă rog, eu zic asta în ideea în care și-ar dori să se îndrepte spre performanță, că altfel nu contează atât de mult vârsta, dar dacă nu face de performanță, nu văd rostul unui antrenament "de orgoliu" care se învârte în jurul a 3 exerciții.

Oricum, îmi place abordarea de pe TPU. Întâi mă apuc să fac ceva, nu contează ce și abia apoi întreb "e rău că fac asta?" sau "ce beneficii are că fac asta?" sau "am cumpărat cutare chestie, cum o folosesc?". În fine, am deviat deja...

17 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

Surprinzător. Nu imposibil totuși pentru că am întâlnit cazuri și prin foști elevi de-ai mei ce posedau o forță genetică. Din punctul meu de vedere atâta timp cât execuția este corectă, nu sunt probleme. De ce nu dezvolți mai întâi masa musculară și apoi să te apuci de powerlifting? Ar fi o alegere bună. Oricum, o invoc și pe @Anastasiak să își dea cu părerea.

| siriusblack98 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Îți mulțumesc pentru apariție my lady și pentru răspuns. Cum mie îmi este lene să scriu mai mult de 5 rânduri, consider o alegere bună să te invoc pe tine pentru completare. big grin

| AnastasiaK a răspuns (pentru siriusblack98):

Păi când nu citesc alea 15 pagini pe zi, mă apuc să le scriu laughing Partea proastă e că jumate din informație e useless pentru el, dar csf

| Cosmin86 a răspuns (pentru AnastasiaK):

"n-am apărut când am fost invocată" -> pai alta data cand cineva sta pe intuneric cu o lumanare aprinsa in fata unei oglinzi si zice de 3 ori "AnastasiaK", sa apari la timp! laughing)

| AnastasiaK a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu creeed rolling on the floor Păi să spună și ei la miezul nopții, cum se cuvine...că dacă mă iau de la antrenament, pot să fiu maxim Bloody, dar nu și Mary.

| AnastasiaK a răspuns (pentru siriusblack98):

Vai, îmi cer scuze că n-am apărut când am fost invocată, eram la antrenament big grin Deci, cu întârziere, te întreb: ce te face să crezi că sunt eu profesionistă în datul cu părerea? Dacă despre arte marțiale pot să vorbesc, din motive evidente, despre bodybuilding îmi permit prin prisma faptului că am prieteni care au făcut/fac de performanță și am studiat și eu destul domeniul, despre atletism la fel, iar la fotbal/baschet/tenis mai am rareori păreri bazate pe experiența și studiile unor prieteni, aici chiar nu-mi permit să mă bag.

Tot ce știu e că IPF (federația internațională de powerlifting) i-ar permite să participe la competiții la vârsta asta și că, dacă are o forma corectă și un antrenament corect, nu are ce să pățească. Dar nu cunosc "longevitatea" vieții de sportiv aici, deci știu că nu e rău ce face, dar habar n-am dacă e bine (orice sport are o vârstă la care e indicat să te apuci). Mă rog, eu zic asta în ideea în care și-ar dori să se îndrepte spre performanță, că altfel nu contează atât de mult vârsta, dar dacă nu face de performanță, nu văd rostul unui antrenament "de orgoliu" care se învârte în jurul a 3 exerciții.

Oricum, îmi place abordarea de pe TPU. Întâi mă apuc să fac ceva, nu contează ce și abia apoi întreb "e rău că fac asta?" sau "ce beneficii are că fac asta?" sau "am cumpărat cutare chestie, cum o folosesc?". În fine, am deviat deja...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E o prostie. Ce vrei sa dobandesti din asta? daca te lasi, in cateva saptamani nu mai poti sa ridici nici jumate. O mare prostie

| StefanFlorea explică (pentru anonim_4396):

Pai si de ce m as lasa?

| anonim_4396 a răspuns (pentru StefanFlorea):

Se mai intampla sa ai treaba si sa fii plecat

| StefanFlorea explică (pentru anonim_4396):

Pai dap se întâmplă, dar intr o luna de pauza scazi maxim 10 kg kg și recuperezi la primul antrenament

| ReZiSTorr a răspuns:

Nu ridic eu la 21 de ani 100 de kg si ridici tu, nu-i bine baiete ceva..vezi ca o sa ai probleme

| AnastasiaK a răspuns (pentru ReZiSTorr):

El sau tu? Că știu eu o fată care la 21 a ridicat 100 rolling on the floor

| StefanFlorea explică (pentru AnastasiaK):

100kg e foarte puțin în deadlifting, la 14 ani este ușor de realizat, nu știu de ce au impresia unii ca e imposibil sau ca e periculos atât timp cât execuția e corecta, mi am demonstrat singur ca nu i imposibil cel puțin pentru mine

| AnastasiaK a răspuns (pentru StefanFlorea):

Sunt mulți factori care influențează aici, începând de la genetic, stil de viață, până la antrenament, alimentație, factori antropometrici. Așa că sunt mulți adulți care nu-s în stare să ridice 50kg, îți dai seama că preferă să nu te creadă pe tine decât să accepte că unul de 14 ani ridică dublu. happy

| StefanFlorea explică (pentru AnastasiaK):

PS: scuze pentru virgulele pe care nu le am mai pus.

| Cosmin86 a răspuns (pentru ReZiSTorr):

De ce sa aiba probleme?

| Deniskovici a răspuns:

La 14 ani ridici 100kg?, mi-e greu sa cred. In orice caz, ar trebui sa ridici cat iti cade tie bine.

| StefanFlorea explică (pentru Deniskovici):

De 6 LUNI FAC deadlift, am 14 ani nu 7, corpul produce testosteron