| WorldTraveler2553 a întrebat:

este posibil să faci mușchi în mod natural, fără suplimente? Nu mă refer în cazul meu pentru că am doar 15 ani.Dar să spunem pentru mai târziu.Personal nu vreau să iau suplimente nici când voi avea "acordul varstei"... Însă, acei mușchi "umflați", acele pătrățele, acei bicepși și tricepși mari pe care îi au unii, să spunem cei ca ai lui Ronaldo, nu mă refer în cazul culturiștilor de top. Mă refer la mușchii aceia mai normali dacă vreți să le spunem așa!
Se poate acest lucru și fără suplimente? Adică aș dori sa imi explicati cum se pot umfla acesti muschi, cum se pot dezvolta natural, fără ca ceva prafuri sau ceva injectii sa ii umfle?
Sunt la inceput cu astfel de lucruri, vă mulțumesc mult și aștept un răspuns folositor!

14 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Ai vazut filmul cei 300 de spartani? aia luau suplimente? actori poate au luat dar istoric vorbind acel barbati nu au luat ca nu exista asa ceva,deci muschiul se adapteaza la efortul facut,asta il face sa creasca, dar este extrem de important genetica, exista o gena care pur simplu inhiba cresterea masei musculare la un anumit nivel, deci da normal ca poti avea masa musculara si fara chesti produse de om in fapt proteinele din alimentatie sunt mult mai bune ca asa am evoluat cu ele nu cu suplimente,desi manca carne de porc,pui,vita, oua multe, fructe, legume, low fat =lacate etc
https://ro.scribd.com/doc/127967307/Culturism-Si-Alimentatie

| Cosmin86 a răspuns (pentru RAY):

Spartanii nu prea aveau muschi, aveau tehnica si rezistenta. Vezi pe net picturi din antichitate cu ei.

| Cosmin86 a răspuns:

1. Culturistii de top baga injectii cu steroizi
2. Ronaldo foloseste suplimente LA GREU. Toti sportivii folosesc, nu doar culturistii ( si in fotbal, inot, etc. )
3. Alimentatia conteaza 90 % si suplimentele 10 %... daca nu folosesti suplimente, nu pierzi mare lucru, stai linistit.

Dar ai o alimentatie speciala pentru masa musculara? Iti asiguri 2 grame de proteina/kg-corp zilnic din alimentatie?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Te poti apuca de sala. Ăsta ar fi cel mai bun lucru. Sală poti face si fara sa iei suplimente, prafuri sau alte chestii. Pur si simplu faci exercitii acolo, tragi de fiare, etc. E cel mai bine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ronaldo :)) se poate natural mult mai mare stai linistit, da se poate fara suplimente
Stai linistit ca muschii aceia care ii vezi nu sunt umflati este doar iluzie, deoarece este definit dar nu este mare.
http://outalpha.com/the-best-cristiano-ronaldo-workout/

| RyanGeorge a răspuns:

Salut, ai 15 ani si momentan nu vrei sa te apuci de sala, atunci iti recomand sa faci 45 minute - 1 ora exercitii acasa chiar daca nu ai aparate, urmareste acest tip pe Facebook : https://www.facebook.com/David.Kimmerle.Official/

si vezi ca are anumite exercitii, e bine sa te apuci de acum ca sa poata corpul sa se obisnuiasca si sa aiba timp sa se formeze iar la sala cand e sa mergi doar sa inceapa sa isi completeze formele.

Ca sa ajungi la performanta care ai specificat mai sus necesita munca si munca zi de zi, e bine sa faci antrenament de luni pana vineri iar sambata si duminica pauza sau Luni-Marti-Joi-Vineri-Duminica, sa mananci cat mai sanatos, sa consumi cat mai multe fructe si legume, aproape la orice masa sa mananci cu salata, consum mai mult si des de peste, suc de morcov, mere, kiwi, miere, vita, pui, iar ca rezultat si timp daca o tii asa in maxim 1 an / 1 an si 3-4 luni vei avea patratelele dorite.

Am facut 1 an si asta e rezultatul :
https://s18.postimg.org/78x1kiuqh/abdomen.jpg

Nu sunt multumit dar atat s-a putut, depinde si de organism / corp cat duce.

| WorldTraveler2553 explică (pentru RyanGeorge):

Mulțumesc mult pentru sfaturi! Au fost foarte folositoare, însă mă voi apuca de sală peste 2 săptămâni aproximativ, deoarece tata este plecat și el este "antrenorul" meu laughing Adică, face de la 15 ani sală și mă ajută mult.Pentru unul personal ar trebui să plătesc un preț imens...

| RyanGeorge a răspuns (pentru WorldTraveler2553):

Pai daca el face sala de la 15 ani de ce te-ai mai obosit sa postezi aici cand el iti poate da cele mai bune sfaturi...

| WorldTraveler2553 explică (pentru RyanGeorge):

Am dorit mai multe păreri.
El spre exemplu e contra pauzelor mari, a spus că dacă se poate să nu iau nicio pauză, gen să fac doar 3 zile pe saptamana, a zis de luni pana sambata inclusiv si chestii d-astea.

| Whdjxkckdkdfkc a răspuns:

Da se poate, fratele meu a facut muschi fara suplimente, de ce nu incerci sa faci flotari si exercitii cu haltere sau cum se numesc

| Gabitu6112 a răspuns:

Doar daca ai body-fat destul de mare gen la 170 cm sa ai 80-90 kg, atunci clar faci

| darkness20 a răspuns:

Ba eu fac de cam o luna fara chestii d alea si se vede diferenta

| Cosmin86 a răspuns (pentru darkness20):

Diferente intr-o luna? copil mic...